Ous al plat

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 4 ous grossos

  • 5 cullerades soperes de salsa de tomàquet (100 g)

  • 2 grapats de pèsols (poden ser congelats)

  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva (10 g)

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
25 min.
25 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons
  • Forn
    Forn

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 200ºC.

  2. Bulliu els pèsols, en aigua i sal, durant 5 minuts.

  3. En cada cassoleta poseu una base de salsa de tomàquet, els pèsols i dos ous sense closca.

  4. Coeu-ho al forn fins que la clara quedi quallada.

  5. Serviu-ho ben calent i acompanyat d’una o dues llesques de pa.

Estris

Olla

Olla

Cassoletes individuals aptes per al forn

Cassoletes individuals aptes per al forn

Cullera

Cullera

Idees

Si teniu temps i ganes podeu fer la salsa de tomàquet a casa, tot fregint el tomàquet, prèviament ratllat o triturat, amb un all laminat.

Sabies que...

L'ou és un aliment complet. Té proteïna d'alt valor i una combinació de greixos equilibrada.