Raviolis al pesto

Ingredients per a 2 persones:
-
1 paquet de raviolis frescos (250 g)
-
2 cullerades soperes de formatge ratllat (20 g)
-
Sal
Ingredients per a la salsa:
-
45 g de formatge d’ovella molt curat o parmesà
-
10 pinyons
-
1 branca de julivert
-
10 fulles d’alfàbrega
-
1 gra d’all
-
8 cullerades soperes d’oli d’oliva (80 g)
-
Sal
-
Dues o tres cullerades d’aigua molt calenta

Temps d’elaboració
25 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
-
Comenceu preparant la salsa.
-
En un morter, piqueu l’all amb els pinyons, el julivert i l’alfàbrega fins que aconseguiu una pasta uniforme.
-
Afegiu-hi el formatge rallat, l’oli d’oliva i dues o tres cullerades d’aigua molt calenta.
-
Continueu picant i treballant fins a obtenir una pasta homogènia.
-
Afegiu-hi un polsim de sal i acabeu-ho de barrejar tot i reserveu-ho.
-
Feu bullir els raviolis entre 3-5 minuts amb una mica de sal.
-
Un cop cuinats, poseu-los a escórrer, els refresqueu amb una mica d’aigua i barregeu-los amb la salsa.
-
Espolvoreu una mica de formatge ratllat per sobre dels raviolis.
Estris

Morter

Bol petit

Ganivet

Taula de tallar

Olla

Escorredor
Idees
Podeu triar diferents farcits de raviolis, segons el que us agradi més: carn, verdures, bolets, formatge...
Sabies que...
La pasta és un aliment inclòs en els farinacis. És rica en carbohidrats que ens aporta energia. Recordeu que els aliments d’aquest grup són la base de l’alimentació saludable i que han de formar part de tots els àpats en forma de pa, patates, pasta, arròs o llegums.

