Ous al plat
Ingredients per a 2 persones:
-
4 ous grossos
-
5 cullerades soperes de salsa de tomàquet (100 g)
-
2 grapats de pèsols (poden ser congelats)
-
1 cullerada sopera d’oli d’oliva (10 g)
-
Sal
Temps d’elaboració
25 min.
Electrodomèstics
-
Fogons -
Forn
Elaboració
-
Escalfeu el forn a 200ºC.
-
Bulliu els pèsols, en aigua i sal, durant 5 minuts.
-
En cada cassoleta poseu una base de salsa de tomàquet, els pèsols i dos ous sense closca.
-
Coeu-ho al forn fins que la clara quedi quallada.
-
Serviu-ho ben calent i acompanyat d’una o dues llesques de pa.
Estris
Olla
Cassoletes individuals aptes per al forn
Cullera
Idees
Si teniu temps i ganes podeu fer la salsa de tomàquet a casa, tot fregint el tomàquet, prèviament ratllat o triturat, amb un all laminat.
Sabies que...
L'ou és un aliment complet. Té proteïna d'alt valor i una combinació de greixos equilibrada.