Favetes tendres amb romesco

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 200 g de favetes desgranades
  • 3 cullerades soperes ben plenes de salsa romesco (60 g)
  • 2-3 fulles de menta
  • Sal
Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
15 min.
15 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Poseu a coure les favetes en aigua bullint, salada i amb les fulles de menta, de 5 a 8 minuts.
  2. Una vegada cuites escorreu-les.
  3. Agafeu el plat i poseu les favetes al mig. Regueu amb la salsa de romesco i remeneu una mica perquè quedi ben escampada.

Estris

Olla

Olla

Escorredor

Escorredor

Idees

A la primavera és quan trobareu les faves fresques de temporada. També podeu provar les de conserva quan no estiguin disponibles al mercat.

Sabies que...

Les favetes, tot i ser de color verd com moltes de les verdures que mengem, a nivell nutricional són equivalents a les llegums, i és per això que són tant nutritives.


Patata i mongeta al vapor

Ingredients per a 2 persones:

  • 2 patates grans (400 g)
  • 10 grapats de mongeta verda (400 g)
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva (10 g)
  • Sal grossa

Temps d’elaboració
20 min.
20 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Peleu les patates i talleu-les a daus.
  2. Agafeu les mongetes, talleu les puntes i arrossegueu el fil lateral que tenen.
  3. Renteu les mongetes i talleu-les a trossets petits.
  4. Poseu-ho en un recipient per coure al vapor amb aigua al fons.
  5. Coeu-ho durant 15 minuts aproximadament.
  6. Serviu la verdura en un plat i poseu-hi un raig d’oli d’oliva.

Estris

Pelador

Pelador

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Recipient per a coure al vapor

Recipient per a coure al vapor

Idees

Si voleu augmentar el sabor del plat podeu posar algun tipus d’herba aromàtica en l’aigua de cocció com farigola, romaní o llorer.

Sabies que...

En la cocció al vapor, les vitamines i minerals de les verdures es mantenen millor. Per això recomanem que utilitzeu aquest tipus de cocció per poder aprofitar millor els nutrients.


Verdures a la planxa

Ingredients per a 2 persones:

  • 3 carxofes mitjanes (400 g)
  • 1 carbassó gran (150 g) 
  • 1 albergínia mitjana (150 g)
  • 2 cullerades soperes d'oli d'oliva (20 g)
  • Sal

Temps d’elaboració
10 min.
10 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Renteu i peleu les verdures. En el cas de les carxofes cal que les despulleu fins obtenir les fulles tendres i peleu una mica el tronc.
  2. Talleu-les a làmines fines aproximadament de la mateixa mida per intentar que es coguin totes per igual.
  3. Poseu-les a la planxa un cop aquesta estigui ben calenta i deixeu-les coure durant uns minuts.
  4. Abans de retirar-les de la planxa cal que les saleu i hi poseu un bon raig d’oli d’oliva.
  5. Les podeu servir combinant una tira d’albergínia al costat d’una de carxofes i en últim lloc una de carbassó, d’aquesta manera aconseguireu fer una bandera de colors amb les verdures a la planxa.

Estris

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Planxa

Planxa

Idees

Podeu utilitzar qualsevol verdura que tingueu. Les de temporada us resultaran més gustoses i econòmiques. Podeu provar amb pebrot, tomàquet, xampinyons, ceba, remolatxa...

Sabies que...

Recordeu no tenir molta estona les verdures al foc i d’aquesta manera es mantindran més les seves vitamines i respectareu més el seu gust natural.


Nyoquis amb formatge

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 1 paquet de nyoquis (500 g) 
  • 1 ceba tendra mitjana (70 g) 
  • 1/2 got de brou de pollastre (150 ml) 
  • 2 talls d'un dit de gruix de formatge Emmental (40 g)
  • 2 talls d’un dit de gruix de formatge Rocafort (40 g)
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva (10 g)
  • Sal
Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
15 min.
15 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Netegeu bé la ceba tendra i talleu-la a daus ben petits per sofregir-la en una paella amb molt poc d’oli durant 5 minuts.
  2. Un cop estigui la ceba cuita, afegiu-hi el mig got de brou de pollastre.
  3. Mentrestant, poseu a bullir els nyoquis en aigua abundant amb una mica de sal durant 2 minuts. Un cop passat aquest temps, coleu-los i aboqueu-los en una cassola juntament amb el sofregit de ceba.
  4. Afegiu els formatges tallats a daus molt petits i remeneu-ho bé fins que es desfacin i esdevinguin cremosos.
  5. Serviu-ho en un plat. 

Estris

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Paella

Paella

Cullera de fusta

Cullera de fusta

Olla

Olla

Cassola

Cassola

Escorredor

Escorredor

Idees

Us recomanem que utilitzeu els nyoquis ja preparats, tot i que si algun dia us animeu i teniu més temps, és una recepta molt divertida per elaborar!

Sabies que...

És un plat força energètic, i per tant, està indicat en dies de molt desgast físic, i preferiblement, per dinar.


Arròs a la cubana

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 3 tasses de cafè plenes d’arròs (200 g)
  • 5 cullerades soperes plenes de salsa de tomàquet fregit (100 g)
  • 2 ous (120 g)
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva (20 g)
  • Sal
Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
25 min.
25 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Poseu una olla amb aigua i un pessic de sal al foc.
  2. Quan bulli poseu-hi l’arròs i deixeu-lo coure durant 15-20 minuts aproximadament. Un cop cuit escorreu-lo.
  3. Poseu la salsa de tomàquet en un pot i escalfeu-la.
  4. Fregiu els ous en oli ben calent.
  5. Per fer els flams d'arròs agafeu un got, ompliu-lo amb l’arròs cuit i apreteu-lo una mica amb una cullera per a que no es desfaci. Tombeu-lo al plat.
  6. Poseu la salsa de tomàquet pel damunt i al costat, l’ou fregit.

Estris

Olla

Olla

Escorredor

Escorredor

Paella

Paella

Escumadora

Escumadora

Pot per escalfar

Pot per escalfar

Got

Got

Cullera

Cullera

Idees

Si voleu provar l’autèntic arròs a la cubana agafeu un plàtan i talleu-lo de llarg a llarg. Agafeu les dues parts i fregiu-les a la paella en el mateix oli en el que heu fregit els ous fins que agafin un to daurat. Un cop fets poseu-los com a guarnició del plat al costat de l’ou.

Sabies que...

Els ous són un dels aliments d’origen animal més complets de la nostra dieta. En la clara, s'hi troben majoritàriament les proteïnes, i en el rovell, els lípids.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222