L'alimentació equilibrada

 

L’alimentació equilibrada és la que ens aporta tots els nutrients que el cos necessita. S’aconsegueix a través de la ingesta d’aliments dels diferents grups alimentaris, de forma equilibrada i variada.

Piràmide alimentària

  • Farinacis: rics en hidrats de carboni. Aporten l’energia necessària.
  • Fruites i verdures: riques en vitamines, minerals i fibra. Indispensables per al bon funcionament del cos.
  • Oli d’oliva i fruita seca: rics en greixos saludables. Aporten energia i antioxidants. 
  • Proteics: rics en proteïnes, greixos, vitamines i minerals. Bàsics per al nostre creixement.
  • Lactis: rics en proteïnes i calci. Fonamentals per a la salut dels ossos.
  • Superflus: rics en greixos poc saludables i sucres simples. S’han de consumir ocasionalment i amb moderació.

Cada grup d’aliments està format per productes nutricionalment equivalents.

Cal combinar aquests grups correctament per evitar els dèficits nutricionals i poder assegurar el manteniment de les funcions vitals.

Una alimentació saludable es complementa amb una ingesta abundant d’aigua (1,5-2 l/dia), activitat física diària i un descans adequat.

 

Torna a Consells

Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222