Truita de carxofes

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 3 ous
  • 3 carxofes
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • Sal

Temps d’elaboració
45 min.
45 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Renteu les carxofes. Traieu totes les fulles dures externes i els pèls interiors.
  2. Talleu en làmines els cors tendres que us queden.
  3. Afegiu oli en una paella. Quan estigui calent, poseu les carxofes i deixeu-les coure uns minuts.
  4. A part, bateu els ous en un bol i afegiu-hi un pessic de sal.
  5. Un cop cuites, retireu les carxofes i escorreu-les amb paper de cuina. Afegiu-les a l’ou batut i tireu-ho tot a la paella. Controleu que es vagi coent al punt desitjat.
  6. Amb l’ajuda d’un plat o tapa, tapeu la paella i doneu-hi la volta. Si cal, repetiu l’operació fins que la truita estigui feta.

Estris

Taula de tallar

Taula de tallar

Forquilla

Forquilla

ganivet

ganivet

Bol

Bol

Paella

Paella

Plat

Plat

Paper de cuina

Paper de cuina

Idees

Podeu afegir totes les verdures que vulgueu a la truita per crear la vostra pròpia recepta i fer-la més gustosa. A més, si no teniu temps, podeu utilitzar carxofes congelades ja tallades, que són igual de saludables.

Sabies que...

Les carxofes tenen propietats diürètiques i són riques en minerals com el magnesi i el ferro, i en vitamines dels tipus A i B.

Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222