Hummus d'alvocat

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 100 g de cigrons cuits
  • ½ alvocat
  • Suc de ½ llimona
  • ½ gra d’all
  • 2 pastanagues
  • 1 branca d’api
  • 3 cullerades d’oli d’oliva
  • Sal i pebre

Temps d’elaboració
15 min.
15 min.

Electrodomèstics


Elaboració

  1. Si s’utilitzen cigrons cuits en conserva, primer s’han d’escórrer i rentar.
  2. En un recipient per triturar, afegiu els cigrons i una cullerada d’oli d’oliva. Tritureu-ho amb la batedora fins que agafi una textura de puré.
  3. Afegiu un pessic de sal i pebre.
  4. Talleu l’alvocat a trossos i afegiu-lo al recipient.
  5. Afegiu una cullerada d’oli d’oliva i el suc d’una llimona exprimida. Tritureu-ho tot durant un minut.
  6. Si cal, rectifiqueu de sal.
  7. Serviu l’hummus en un bol amb una cullerada d’oli d’oliva per damunt.
  8. Talleu la pastanaga i l’api en forma de tires gruixudes i utilitzeu-les per agafar l’hummus.

Estris

Batedora

Batedora

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Recipient per triturar

Recipient per triturar

Idees

Si us agrada més picant, podeu afegir-hi una mica de chile sec.

Sabies que...

L’hummus és un aperitiu molt saludable pel seu alt contingut en fibra i proteïnes d’origen vegetal.

Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222