Crema de pèsols

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 250 g de pèsols
  • 1 patata mitjana
  • ½ ceba de Figueres
  • ½ porro
  • 1 cullerada d’oli d’oliva
  • Sal

Temps d’elaboració
45 min.
45 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Peleu, talleu i poseu a bullir la patata en una olla.
    Afegiu-hi un pessic de sal.
  2. Talleu la ceba i el porro.
  3. Quan faci 10 minuts que cou la patata, afegiu els pèsols, la ceba i el porro a l’olla. Deixeu-ho coure 10 minuts més.
  4. Passat aquest temps, retireu l’olla del foc i reserveu una mica de brou.
  5. Afegiu un rajolí d’oli d’oliva a l’olla i tritureu-ho tot amb la batedora. Si cal, rectifiqueu de sal.
  6. Si encara està massa espès, afegiu una mica del caldo que heu reservat i tritureu la barreja fins a obtenir la textura desitjada.
  7. Serviu la crema en un plat fondo o en un bol.

Estris

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Olla

Olla

Batedora

Batedora

Idees

Per a la guarnició del plat podeu afegir encenalls de pernil ibèric, daus de pa torrat, etc.

Sabies que...

Els pèsols són llegums i, per tant, són font de proteïnes vegetals i de fibra.

Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222