Suc de remolatxa, pastanaga i poma

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 1 remolatxa
  • 1 pastanaga
  • 1 poma
  • ½ llimona

Temps d’elaboració
15 min.
15 min.

Electrodomèstics


Elaboració

  1. Peleu i talleu a daus irregulars la remolatxa, la poma i la pastanaga.
  2. Tritureu bé els trossos amb la batedora.
  3. Espremeu la llimona i afegiu el suc al recipient per triturar.
  4. Barregeu-ho tot i serviu-ho en gots.

Estris

Cullera

Cullera

Ganivet

Ganivet

Recipient per triturar

Recipient per triturar

Taula de tallar

Taula de tallar

Espremedora

Espremedora

Batedora

Batedora

Idees

Si la vostra batedora pot picar gels, podeu afegir-li uns glaçons perquè el suc sigui molt més refrescant.

Sabies que...

Existeixen tres tipus de remolatxa, però totes tenen un alt contingut d’antioxidants i vitamina C.

Torrada d'escalivada amb sardinetes

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 8 filets de sardinetes en oli d’oliva (en conserva)
  • 4 llesques de pa de pagès
  • Escalivada (1 pebrot vermell i 1 albergínia) podeu comprar-la cuita o coure-la al microones.
  • 1 cullerada sopera d’ oli d’oliva

Temps d’elaboració
15 min.
15 min.

Electrodomèstics


Elaboració

  1. Talleu les 4 llesques de pa i poseu-les en una torradora. Després, espereu que es torri pels dos costats.
  2. Amaniu les torrades amb un rajolí d’oli.
  3. Per fer l’escalivada:
    • Renteu les verdures i talleu l’albergínia longitudinalment..
    • Poseu el pebrot i l’albergínia en un recipient apte per microones amb dues cullerades d’aigua.
    • Coeu en el microones durant 10 minuts a màxima potència (800 W).
    • Un cop cuites les verdures deixeu-les refredar i peleu-les.
  4. Afegiu l’escalivada i les sardinetes a la torrada i emplateu Traieu els ous, refredeu-los, peleu-los i talleu-los ben petits.
    Afegiu-los als ingredients anteriors.

Estris

Ganivet

Ganivet

Recipient apte per a microones

Recipient apte per a microones

Torradora

Torradora

Idees

Si us agrada el pa amb tomàquet, el podeu sucar abans d’afegir-hi l’escalivada. També podeu aromatitzar el plat amb una branca de farigola al damunt.

Sabies que...

El verat és un peix blau, ric en àcids grassos omega-3. Aquests greixos són saludables i els hem d’incloure en la nostra dieta.

Hummus d'alvocat

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 100 g de cigrons cuits
  • ½ alvocat
  • Suc de ½ llimona
  • ½ gra d’all
  • 2 pastanagues
  • 1 branca d’api
  • 3 cullerades d’oli d’oliva
  • Sal i pebre

Temps d’elaboració
15 min.
15 min.

Electrodomèstics


Elaboració

  1. Si s’utilitzen cigrons cuits en conserva, primer s’han d’escórrer i rentar.
  2. En un recipient per triturar, afegiu els cigrons i una cullerada d’oli d’oliva. Tritureu-ho amb la batedora fins que agafi una textura de puré.
  3. Afegiu un pessic de sal i pebre.
  4. Talleu l’alvocat a trossos i afegiu-lo al recipient.
  5. Afegiu una cullerada d’oli d’oliva i el suc d’una llimona exprimida. Tritureu-ho tot durant un minut.
  6. Si cal, rectifiqueu de sal.
  7. Serviu l’hummus en un bol amb una cullerada d’oli d’oliva per damunt.
  8. Talleu la pastanaga i l’api en forma de tires gruixudes i utilitzeu-les per agafar l’hummus.

Estris

Batedora

Batedora

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Recipient per triturar

Recipient per triturar

Idees

Si us agrada més picant, podeu afegir-hi una mica de chile sec.

Sabies que...

L’hummus és un aperitiu molt saludable pel seu alt contingut en fibra i proteïnes d’origen vegetal.

Macedònia tropical

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 1 mango
  • 1 rodanxa de pinya
  • 1 tall de papaia
  • 1 kiwi

Temps d’elaboració
10 min.
10 min.

Electrodomèstics


Elaboració

  1. Netegeu bé les fruites i peleu-les.
  2. Talleu les fruites a talls petits.
  3. Poseu les fruites en un bol i barregeu-les. Si voleu endolcir-ho hi podeu afegir una mica de sucre o mel.

Estris

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Bol

Bol

Idees

Si us agrada més una fruita que altra, podeu posar la del vostre gust sencera i un tall de les altres. També podeu afegir-hi unes fulles de menta a la barreja per aromatitzar-ho.

Sabies que...

La papaia conté un enzim anomenat papaïna, que ajuda a digerir les proteïnes dels aliments.

Albergínies farcides al forn

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 1 albergínia gran
  • 2 tomàquets
  • Formatge ratllat
  • 125 g de carn picada de vedella
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • Orenga (opcional)
  • Sal i pebre

Temps d’elaboració
1 hora
1 hora

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons
  • Forn
    Forn

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 180ºC. Talleu l’albergínia per la meitat, afegiu un pessic de sal i pebre i poseu-les al forn durant 30 minuts aproximadament.
  2. Peleu i talleu els tomàquets. Després, en una paella amb una mica d’oli d’oliva, afegiu els tomàquets i deixeu-los 5 minuts a foc lent.
  3. Afegiu la carn picada a la paella amb un pessic de sal i coeu-ho tot junt.
  4. Retireu les albergínies del forn.
  5. Amb l’ajuda d’una cullera, traieu la seva carn per a posar-la en un bol i reserveu la part externa de l’albergínia.
  6. Afegiu a la paella la carn de l’albergínia amb el tomàquet i la carn picada i deixeu-ho coure tot junt a foc lent durant 5 minuts.
  7. Un cop cuita la barreja, farciu la part externa de l’albergínia amb la barreja.
  8. Empolseu-les amb el formatge ratllat per sobre.
  9. Poseu l’albergínia farcida al forn i gratineu-la al gust.

Estris

Taula de tallar

Taula de tallar

Cullera

Cullera

Ganivet

Ganivet

Paella

Paella

Bol

Bol

Idees

L’albergínia també es pot farcir amb verdures, com carbassó, ceba, pastanaga...

Sabies que...

Les albergínies són de color morat perquè tenen flavonoides, presents en la pell, que posseeixen propietats antioxidants.