L'alimentació equilibrada
L’alimentació equilibrada és la que ens aporta tots els nutrients que el cos necessita. S’aconsegueix a través de la ingesta d’aliments dels diferents grups alimentaris, de forma equilibrada i variada.
- Farinacis: rics en hidrats de carboni. Aporten l’energia necessària.
- Fruites i verdures: riques en vitamines, minerals i fibra. Indispensables per al bon funcionament del cos.
- Oli d’oliva i fruita seca: rics en greixos saludables. Aporten energia i antioxidants.
- Proteics: rics en proteïnes, greixos, vitamines i minerals. Bàsics per al nostre creixement.
- Lactis: rics en proteïnes i calci. Fonamentals per a la salut dels ossos.
- Superflus: rics en greixos poc saludables i sucres simples. S’han de consumir ocasionalment i amb moderació.
Cada grup d’aliments està format per productes nutricionalment equivalents.
Cal combinar aquests grups correctament per evitar els dèficits nutricionals i poder assegurar el manteniment de les funcions vitals.
Una alimentació saludable es complementa amb una ingesta abundant d’aigua (1,5-2 l/dia), activitat física diària i un descans adequat.