Verdures a la planxa
Ingredients per a 2 persones:
- 3 carxofes mitjanes (400 g)
- 1 carbassó gran (150 g)
- 1 albergínia mitjana (150 g)
- 2 cullerades soperes d'oli d'oliva (20 g)
- Sal
Temps d’elaboració
10 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
- Renteu i peleu les verdures. En el cas de les carxofes cal que les despulleu fins obtenir les fulles tendres i peleu una mica el tronc.
- Talleu-les a làmines fines aproximadament de la mateixa mida per intentar que es coguin totes per igual.
- Poseu-les a la planxa un cop aquesta estigui ben calenta i deixeu-les coure durant uns minuts.
- Abans de retirar-les de la planxa cal que les saleu i hi poseu un bon raig d’oli d’oliva.
- Les podeu servir combinant una tira d’albergínia al costat d’una de carxofes i en últim lloc una de carbassó, d’aquesta manera aconseguireu fer una bandera de colors amb les verdures a la planxa.
Estris
Ganivet
Taula de tallar
Planxa
Idees
Podeu utilitzar qualsevol verdura que tingueu. Les de temporada us resultaran més gustoses i econòmiques. Podeu provar amb pebrot, tomàquet, xampinyons, ceba, remolatxa...
Sabies que...
Recordeu no tenir molta estona les verdures al foc i d’aquesta manera es mantindran més les seves vitamines i respectareu més el seu gust natural.