Tabule

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 8 cullerades soperes de sèmola de blat, com ara búrgul o cuscús (160 g)

  • 1 bon manat de julivert (100 g)

  • 2 tomàquets madurs (200 g)

  • 1 manat de menta fresca (50 g)

  • 2 cebes petites (120 g)

  • 2 llimones (120 g)

  • 4 cullerades soperes d’oli d’oliva (40 g)

  • Sal, un polsim de comí, un altre de pebre negre i un altre de canyella

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
25 min.
25 min.

Electrodomèstics


Elaboració

  1. Poseu la sèmola en aigua tèbia per hidratar-la una mica durant 10 minuts.

  2. Renteu les fulles del julivert i la menta, escorreu-les bé i talleu-les a trossos molt petits i fins.

  3. Renteu els tomàquets i talleu-los a daus petitíssims, com si els volguéssiu triturar. Barregeu-ho amb la sal, el pebre, el comí i la canyella.

  4. Renteu les cebes i talleu-les.

  5. Escorreu la sèmola i afegiu-hi el suc de la llimona.

  6. En un bol, barregeu tots els ingredients amb la sèmola i afegiu-hi l’oli.

  7. Poseu el tabule a la nevera una estona abans de servir-lo.

  8. El podeu servir en un plat petit, individual, i posar al damunt fulles de julivert i menta.

Estris

Colador

Colador

Cullera

Cullera

Bol

Bol

Taula de tallar

Taula de tallar

Ganivet

Ganivet

Espremedor

Espremedor

Idees

Podeu afegir-hi panses o algun fruit sec dolç, que li donarà un toc molt interessant!

Sabies que...

El búrgul és un blat cuit, assecat i triturat grosserament, que és una font important d'hidrats de carboni.