Tabule
Ingredients per a 2 persones:
-
8 cullerades soperes de sèmola de blat, com ara búrgul o cuscús (160 g)
-
1 bon manat de julivert (100 g)
-
2 tomàquets madurs (200 g)
-
1 manat de menta fresca (50 g)
-
2 cebes petites (120 g)
-
2 llimones (120 g)
-
4 cullerades soperes d’oli d’oliva (40 g)
-
Sal, un polsim de comí, un altre de pebre negre i un altre de canyella
Temps d’elaboració
25 min.
Electrodomèstics
Elaboració
-
Poseu la sèmola en aigua tèbia per hidratar-la una mica durant 10 minuts.
-
Renteu les fulles del julivert i la menta, escorreu-les bé i talleu-les a trossos molt petits i fins.
-
Renteu els tomàquets i talleu-los a daus petitíssims, com si els volguéssiu triturar. Barregeu-ho amb la sal, el pebre, el comí i la canyella.
-
Renteu les cebes i talleu-les.
-
Escorreu la sèmola i afegiu-hi el suc de la llimona.
-
En un bol, barregeu tots els ingredients amb la sèmola i afegiu-hi l’oli.
-
Poseu el tabule a la nevera una estona abans de servir-lo.
-
El podeu servir en un plat petit, individual, i posar al damunt fulles de julivert i menta.
Estris
Colador
Cullera
Bol
Taula de tallar
Ganivet
Espremedor
Idees
Podeu afegir-hi panses o algun fruit sec dolç, que li donarà un toc molt interessant!
Sabies que...
El búrgul és un blat cuit, assecat i triturat grosserament, que és una font important d'hidrats de carboni.