Pit de gall dindi amb mutàbal
Ingredients per a 2 persones:
-
2 pits de gall dindi
-
Sal
Per al mutàbal:
-
1 albergínia
-
2 cullerades de tahina
-
½ gra d’all
-
Sèsam
-
Comí
-
Suc d’una llimona
-
2 cullerades d’oli d’oliva
-
Sal
-
Llesques de pa per acompanyar
Temps d’elaboració
20 min.
Electrodomèstics
-
Fogons -
Microones
Elaboració
-
Comenceu preparant el mutàbal:
-
Renteu l’albergínia i traieu-ne la part superior verda. Obriu- la per la meitat i feu-hi uns talls transversals.
-
Poseu-la en un recipient apte per a microones i coeu-la durant 5 minuts a màxima potència. Passat aquest temps, comproveu que estigui tova.
-
Amb una cullera separeu la carn de la pell i poseu-la en un pot per triturar. Afegiu-hi ½ gra d’all pelat, 2 cullerades de tahina, 2 cullerades d’oli, comí, el suc de la llimona i sal.
-
Tritureu bé tots els ingredients fins que quedi una pasta homogènia.
-
Col·loqueu-ho a la nevera.
-
-
Filetegeu els pits de gall dindi i col·loqueu-los a la paella ben calenta i sense oli, perquè d’aquesta manera es forma una crosta que evita l’evaporació del suc de la carn i així queda més tendra. Quan el color cru dels filets vagi desapareixent, doneu-los la volta i cuineu-los de l’altre costat. Un cop cuits, afegiu-hi la sal.
-
Poseu el gall dindi en el plat amb un rajolí d’oli per damunt, les llesques de pa amb mutàbal i unes quantes llavors de sèsam per decorar.
Estris
Paella
Recipient apte per a microones
Espremedor
Batedora
Recipient per triturar
Taula de tallar
Ganivet
Cullera
Forquilla
Pinces
Amb la col·laboració de:
Idees
El mutàbal es pot decorar amb julivert, pebre vermell, granets de magrana o trossets de nous.
Sabies que...
L’albergínia conté potents antioxidants que ajuden a prevenir l’envelliment.