Pit de gall dindi amb mutàbal

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 2 pits de gall dindi

  • Sal

Per al mutàbal:

  • 1 albergínia

  • 2 cullerades de tahina

  • ½ gra d’all

  • Sèsam

  • Comí

  • Suc d’una llimona

  • 2 cullerades d’oli d’oliva

  • Sal

  • Llesques de pa per acompanyar

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
20 min.
20 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons
  • Microones
    Microones

Elaboració

  1. Comenceu preparant el mutàbal:

    • Renteu l’albergínia i traieu-ne la part superior verda. Obriu- la per la meitat i feu-hi uns talls transversals.

    • Poseu-la en un recipient apte per a microones i coeu-la durant 5 minuts a màxima potència. Passat aquest temps, comproveu que estigui tova.

    • Amb una cullera separeu la carn de la pell i poseu-la en un pot per triturar. Afegiu-hi ½ gra d’all pelat, 2 cullerades de tahina, 2 cullerades d’oli, comí, el suc de la llimona i sal.

    • Tritureu bé tots els ingredients fins que quedi una pasta homogènia.

    • Col·loqueu-ho a la nevera.

  2. Filetegeu els pits de gall dindi i col·loqueu-los a la paella ben calenta i sense oli, perquè d’aquesta manera es forma una crosta que evita l’evaporació del suc de la carn i així queda més tendra. Quan el color cru dels filets vagi desapareixent, doneu-los la volta i cuineu-los de l’altre costat. Un cop cuits, afegiu-hi la sal.

  3. Poseu el gall dindi en el plat amb un rajolí d’oli per damunt, les llesques de pa amb mutàbal i unes quantes llavors de sèsam per decorar.

Estris

Paella

Paella

Recipient apte per a microones

Recipient apte per a microones

Espremedor

Espremedor

Batedora

Batedora

Recipient per triturar

Recipient per triturar

Taula de tallar

Taula de tallar

Ganivet

Ganivet

Cullera

Cullera

Forquilla

Forquilla

Pinces

Pinces

Amb la col·laboració de:CETT

Idees

El mutàbal es pot decorar amb julivert, pebre vermell, granets de magrana o trossets de nous.

Sabies que...

L’albergínia conté potents antioxidants que ajuden a prevenir l’envelliment.