Peix de costa enfilat amb patates fregides
Ingredients per a 2 persones:
-
200 g de sipietes petites (12 unitats petites)
-
100 g de gamba pelada (20 unitats)
-
100 g patates fregides congelades (2 grapats)
-
40 g d’oli
-
Sal
Temps d’elaboració
15 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
-
Poseu l’oli d’oliva a escalfar en una paella. Quan estigui calent afegiu-hi les patates sense descongelar.
-
Quan estiguin rosses retireu-les i poseu-les a sobre d’un plat amb paper absorbent per tal que perdin part de l’oli que han absorbit durant el fregit.
-
Netegeu les sipietes i les gambes.
-
Enfileu a la broqueta una sipieta, una gamba, una sipieta... fins a omplir-la.
-
Coeu les broquetes en una planxa fins que agafin color. Afegiu-hi una mica de sal abans de servir-ho.
-
Poseu les broquetes i les patates en un plat. Si us agrada podeu picar una mica d’all i julivert i distribuir-ho sobre el peix.
Estris
Paella
Escorredor
Planxa
Taula de tallar
Broquetes
Pinces
Idees
Podeu utilitzar altres fruits del mar com calamarsons, llagostins, escamarlans...
Sabies que...
La sípia i la gamba són baixes en greixos i contenen fibra, proteïnes d’alt valor biològic, vitamines i minerals.