Patates amb crudités i vinagreta de soja
Ingredients per a 2 persones:
-
2 patates mitjanes (300 g)
-
1 tomàquet petit, preferentment de branca (100 g)
-
1 bossa de barreja d’enciams (125 g)
-
1/2 pot petit de brots d’alfals germinada o un altre germinat (50 g)
Per a la salsa vinagreta:
-
3 cullerades soperes d’oli d’oliva (30 g)
-
1 cullerada sopera de vinagre blanc o de poma o de suc de llimona (10 g)
-
1 cullerada sopera de salsa de soja (10 g)
-
Sal
Temps d’elaboració
30 min.
Electrodomèstics
-
Microones
Elaboració
-
Renteu bé les patates perquè marxi tota la terra i poseu-les senceres sense pelar en un recipient apte per al microones, amb una mica d’aigua al fons i tapades amb film transparent.
-
Coeu les patates fins que estiguin a punt, aproximadament uns 5-6 minuts.
-
Deixeu-les reposar 5 minuts més tapades.
-
Traieu les patates i deixeu-les refredar.
-
Mentre es refreden, prepareu la salsa en un bol petit barrejant l’oli, el vinagre, la salsa de soja i la sal. Remeneu enèrgicament amb una cullereta.
-
Talleu les patates a daus, poseu-les en un bol gran, afegiu-hi la meitat de la salsa vinagreta que heu preparat i remeneu bé.
-
Finalment afegiu el tomàquet tallat a daus petits, la barreja d’enciams, els germinats i la resta de salsa vinagreta. Remeneu bé i ja es pot servir.
Estris
Bol petit
Bol gran apte per a microones
Taula de tallar
Ganivet
Cullera gran
Idees
Podeu afegir fruits secs com panses i pinyons, que aportaran greixos saludables i proteïna.
Sabies que...
Els germinats són una font important de vitamines i minerals.