Patata i mongeta al vapor
Ingredients per a 2 persones:
- 2 patates grans (400 g)
- 10 grapats de mongeta verda (400 g)
- 1 cullerada sopera d’oli d’oliva (10 g)
- Sal grossa
Temps d’elaboració
20 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
- Peleu les patates i talleu-les a daus.
- Agafeu les mongetes, talleu les puntes i arrossegueu el fil lateral que tenen.
- Renteu les mongetes i talleu-les a trossets petits.
- Poseu-ho en un recipient per coure al vapor amb aigua al fons.
- Coeu-ho durant 15 minuts aproximadament.
- Serviu la verdura en un plat i poseu-hi un raig d’oli d’oliva.
Estris
Pelador
Ganivet
Taula de tallar
Recipient per a coure al vapor
Idees
Si voleu augmentar el sabor del plat podeu posar algun tipus d’herba aromàtica en l’aigua de cocció com farigola, romaní o llorer.
Sabies que...
En la cocció al vapor, les vitamines i minerals de les verdures es mantenen millor. Per això recomanem que utilitzeu aquest tipus de cocció per poder aprofitar millor els nutrients.