Patata i mongeta al vapor

Ingredients per a 2 persones:

  • 2 patates grans (400 g)
  • 10 grapats de mongeta verda (400 g)
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva (10 g)
  • Sal grossa

Temps d’elaboració
20 min.
20 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Peleu les patates i talleu-les a daus.
  2. Agafeu les mongetes, talleu les puntes i arrossegueu el fil lateral que tenen.
  3. Renteu les mongetes i talleu-les a trossets petits.
  4. Poseu-ho en un recipient per coure al vapor amb aigua al fons.
  5. Coeu-ho durant 15 minuts aproximadament.
  6. Serviu la verdura en un plat i poseu-hi un raig d’oli d’oliva.

Estris

Pelador

Pelador

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Recipient per a coure al vapor

Recipient per a coure al vapor

Idees

Si voleu augmentar el sabor del plat podeu posar algun tipus d’herba aromàtica en l’aigua de cocció com farigola, romaní o llorer.

Sabies que...

En la cocció al vapor, les vitamines i minerals de les verdures es mantenen millor. Per això recomanem que utilitzeu aquest tipus de cocció per poder aprofitar millor els nutrients.