Ous remenats amb tomàquet
Ingredients per a 2 persones:
-
3 ous mitjans (220 g)
-
1 cullerada sopera d’oli d’oliva (10 g)
-
2 llesques de pa de pagès (200 g)
-
3 tomàquets madurs (300 g)
-
Alfàbrega seca
-
Sal
-
Sucre
Temps d’elaboració
25 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
-
Primer de tot heu de preparar un sofregit de tomàquet. Ratlleu el tomàquet i poseu-lo en una paella amb una cullerada d’oli d’oliva.
-
Per treure l’acidesa al tomàquet tireu-hi un polsim de sucre. Al cap d’uns 5 minuts ja ho podeu treure del foc, corregiu-ho de sal i reserveu-ho.
-
Seguidament, bateu els ous en un bol i els saleu.
-
En un altre bol, poseu-hi la salsa de tomàquet i hi afegiu una mica d’alfàbrega. Deixeu-ho reposar.
-
Poseu a coure els ous en una paella amb oli. Remeneu a poc a poc amb l’ajuda d’un batedor.
-
Quan els ous comencin a espessir, afegiu-hi la salsa de tomàquet i continueu remenant fins que la barreja s’hagi espessit al vostre gust.
-
Ja podeu treure la paella del foc.
-
Serviu els ous al damunt d’una llesca de pa de pagès torrat.
Estris
Paella
Cullera
Batedora
Bol
Ratllador
Idees
Podeu substituir l’alfàbrega per l’herba aromàtica que us agradi més.
Sabies que...
L’ou remenat és una forma saludable de cuinar l’ou perquè manté intactes els seus nutrients essencials.