Orada al forn
Ingredients per a 2 persones:
-
1 orada filetejada
-
2 patates
-
2 tomàquets
-
½ ceba
-
1 got de brou de peix
-
Oli d’oliva
-
Sal
-
Pebre vermell dolç
Per al brou de peix:
-
Espines o retalls de peix
-
1 pastanaga
-
1 ceba
-
1 porro
-
1 branca d’api
-
Oli d’oliva
-
Sal
Temps d’elaboració
30 min.
Electrodomèstics
-
Forn
Elaboració
-
Escalfeu el forn a 200 °C, en la posició dalt i baix.
-
Peleu i renteu les patates, talleu-les a rodanxes fines i poseu-les a la base de la safata.
-
Talleu la ceba a tires fines i poseu-la a sobre de les patates.
-
Renteu i talleu els tomàquets per la meitat i poseu-los damunt de les patates.
-
Afegiu-hi la sal, el pebre vermell dolç, una mica d’oli i el got de brou, i poseu la safata al forn a la part del mig o la de baix durant 15 minuts.
-
Passat aquest temps, traieu la safata del forn, saleu i poseu oli als filets d’orada i col·loqueu-los damunt les verdures i deixeu-ho coure tot 4 minuts més.
-
Presenteu el plat amb l’orada acompanyada de les patates, els tomàquets i la ceba.
Per al brou de peix (45min):
-
Renteu les hortalisses i talleu-les a daus.
-
En una paella salteu-les fins que quedin fetes.
-
Poseu les verdures i el peix en una olla i poseu-hi aigua fins que quedi tot cobert. Afegiu-hi un pessic de sal.
-
Feu-ho bullir tot 30 minuts.
-
Coleu el brou.
Estris
Safata per al forn
Taula de tallar
Ganivet
Cullera
Amb la col·laboració de:
Idees
Si no teniu la possibilitat de fer la recepta amb peix fresc, l’orada congelada té les mateixes propietats.
Sabies que...
L’orada és un peix blanc que aporta proteïna d’alta qualitat i molt poc greix. Pel que fa a minerals, destaca el potassi, necessari per a l’activitat muscular; i el fòsfor, per als ossos i les dents.