Lluç amb escopinyes i pèsols

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 2 talls de lluç

  • 1 llauna d’escopinyes

  • 50 g de pèsols

  • 4 espàrrecs en conserva

  • ½ ceba

  • 2 ous

  • 2 cullerades de farina

  • Oli d’oliva

  • Sal

  • Julivert

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
40 min.
40 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Saleu el lluç i enfarineu-lo.

  2. Prepareu una cassola amb una mica d’oli, feu el lluç tomba i tomba i reserveu-lo. Guardeu també la cassola amb oli per després.

  3. En dos cassons petits poseu a bullir els pèsols amb una mica de sal i els ous. Deixeu-los coure 10 minuts, a partir que arrenqui el bull.

  4. Mentre estan bullint els pèsols i els ous, peleu i ratlleu la mitja ceba amb el ratllador.

  5. Escorreu els pèsols i reserveu-los.

  6. Traieu els ous, deixeu-los refredar, peleu-los i talleu-los a quarts.

  7. A la mateixa cassola on heu fregit el lluç, afegiu la mitja ceba ratllada. Quan sigui cuita, afegiu les dues cullerades de farina i remeneu.

  8. Incorporeu el suc de les escopinyes i afegiu-hi una mica d’aigua dels espàrrecs perquè no es facin grumolls i quedi una salsa amb una textura adequada.

  9. Afegiu els talls de lluç, els pèsols, les escopinyes els espàrrecs i els ous i deixeu-ho coure uns 5 minuts.

  10. Piqueu el julivert i afegiu-lo al damunt.

  11. Emplateu. 

Estris

Cassola

Cassola

2 Cassons

2 Cassons

Ratllador

Ratllador

Taula de tallar

Taula de tallar

Ganivet

Ganivet

Cullera

Cullera

Forquilla

Forquilla

Escorredor

Escorredor

Obrellaunes

Obrellaunes

Pinces

Pinces

Amb la col·laboració de:CETT

Idees

Si no teniu la possibilitat de fer la recepta amb peix fresc, amb lluç congelat també quedarà molt gustós, i té les mateixes propietats.

Sabies que...

El lluç té una carn blanca i magra, baixa en greix.