Lluç amb escopinyes i pèsols
Ingredients per a 2 persones:
-
2 talls de lluç
-
1 llauna d’escopinyes
-
50 g de pèsols
-
4 espàrrecs en conserva
-
½ ceba
-
2 ous
-
2 cullerades de farina
-
Oli d’oliva
-
Sal
-
Julivert
Temps d’elaboració
40 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
-
Saleu el lluç i enfarineu-lo.
-
Prepareu una cassola amb una mica d’oli, feu el lluç tomba i tomba i reserveu-lo. Guardeu també la cassola amb oli per després.
-
En dos cassons petits poseu a bullir els pèsols amb una mica de sal i els ous. Deixeu-los coure 10 minuts, a partir que arrenqui el bull.
-
Mentre estan bullint els pèsols i els ous, peleu i ratlleu la mitja ceba amb el ratllador.
-
Escorreu els pèsols i reserveu-los.
-
Traieu els ous, deixeu-los refredar, peleu-los i talleu-los a quarts.
-
A la mateixa cassola on heu fregit el lluç, afegiu la mitja ceba ratllada. Quan sigui cuita, afegiu les dues cullerades de farina i remeneu.
-
Incorporeu el suc de les escopinyes i afegiu-hi una mica d’aigua dels espàrrecs perquè no es facin grumolls i quedi una salsa amb una textura adequada.
-
Afegiu els talls de lluç, els pèsols, les escopinyes els espàrrecs i els ous i deixeu-ho coure uns 5 minuts.
-
Piqueu el julivert i afegiu-lo al damunt.
-
Emplateu.
Estris
Cassola
2 Cassons
Ratllador
Taula de tallar
Ganivet
Cullera
Forquilla
Escorredor
Obrellaunes
Pinces
Amb la col·laboració de:
Idees
Si no teniu la possibilitat de fer la recepta amb peix fresc, amb lluç congelat també quedarà molt gustós, i té les mateixes propietats.
Sabies que...
El lluç té una carn blanca i magra, baixa en greix.