Lluç amb olivada
Ingredients per a 2 persones:
-
300 g de troncs de lluç (2 talls gruixuts)
-
250 g de tomàquet (1 tomàquet gros)
-
10 g d’oli d’oliva (1 cullerada sopera)
-
Sal
Per a la salsa:
-
15 g d’olivada (3 cullerades de postres)
-
5 g d’oli d’oliva (1 cullerada de postres)
Temps d’elaboració
15 min.
Electrodomèstics
-
Forn
Elaboració
-
Escalfeu el forn a 200ºC.
-
Netegeu i talleu el tomàquet a rodanxes.
-
Agafeu una safata de forn, poseu-hi un rajolí d’oli d’oliva i disposeu les rodanxes de tomàquet a la base.
-
Poseu-hi el lluç al damunt amb una mica de sal i deixeu-ho coure durant 10 minuts a 180ºC.
-
Mentrestant prepareu la salsa barrejant l’oli d’oliva amb l’olivada en un got petit.
-
Per servir el plat, poseu el tomàquet a la base i tot seguit el lluç a sobre. Pinteu-ho amb la salsa d’olivada.
Estris
Ganivet
Taula de tallar
Safata de forn
Cullera de postres
Idees
Podeu substituir el lluç per altres peixos blancs com el rap, el bacallà...
Sabies que...
El lluç té un baix contingut en greix i és un aliment de fàcil digestió, interessant per a persones amb problemes digestius.