Gaspatxo

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 3 tomàquets madurs (400 g)

  • 1 pebrot verd petit (80 g)

  • 1 cogombre petit (80 g)

  • 1 gra d’all

  • 50 g de pa sec

  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva (10 g)

  • 1 culleradeta de vinagre (4 g)

  • 2 gots plens d’aigua freda

  • Sal

Per a la guarnició:

  • 1 tomàquet madur (150 g)

  • 1 cogombre mitjà (100 g)

  • 4 cullerades soperes de crostonets de pa torrat (30 g, se’n pot comprar una bosseta)

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
25 min.
25 min.

Electrodomèstics


Elaboració

  1. Netegeu bé tots els ingredients.

  2. Peleu el cogombre i l’all i talleu-los conjuntament amb el tomàquet, el pebrot i el pa sec sense la crosta.

  3. Poseu tots els ingredients en una olla amb dos gots d’aigua freda i tritureu-ho fins que quedi una sopa fina.

  4. Rectifiqueu d’oli, de vinagre i de sal.

  5. Per a la guarnició, talleu el tomàquet i el cogombre a daus petits i afegiu també els crostonets de pa torrat, millor si ho feu en un platet a part.

  6. Serviu el gaspatxo en un plat, ben fred amb els daus de tomàquet i cogombre i els trossets de pa torrat en uns bols al costat.

Estris

Olla

Olla

Batedora

Batedora

Bol

Bol

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Idees

Podeu afegir-hi ou dur rallat per sobre per donar un toc de color.

Sabies que...

Aquesta sopa freda és una gran font de vitamines i fibra.