Gaspatxo
Ingredients per a 2 persones:
-
3 tomàquets madurs (400 g)
-
1 pebrot verd petit (80 g)
-
1 cogombre petit (80 g)
-
1 gra d’all
-
50 g de pa sec
-
1 cullerada sopera d’oli d’oliva (10 g)
-
1 culleradeta de vinagre (4 g)
-
2 gots plens d’aigua freda
-
Sal
Per a la guarnició:
-
1 tomàquet madur (150 g)
-
1 cogombre mitjà (100 g)
-
4 cullerades soperes de crostonets de pa torrat (30 g, se’n pot comprar una bosseta)
Temps d’elaboració
25 min.
Electrodomèstics
Elaboració
-
Netegeu bé tots els ingredients.
-
Peleu el cogombre i l’all i talleu-los conjuntament amb el tomàquet, el pebrot i el pa sec sense la crosta.
-
Poseu tots els ingredients en una olla amb dos gots d’aigua freda i tritureu-ho fins que quedi una sopa fina.
-
Rectifiqueu d’oli, de vinagre i de sal.
-
Per a la guarnició, talleu el tomàquet i el cogombre a daus petits i afegiu també els crostonets de pa torrat, millor si ho feu en un platet a part.
-
Serviu el gaspatxo en un plat, ben fred amb els daus de tomàquet i cogombre i els trossets de pa torrat en uns bols al costat.
Estris
Olla
Batedora
Bol
Ganivet
Taula de tallar
Idees
Podeu afegir-hi ou dur rallat per sobre per donar un toc de color.
Sabies que...
Aquesta sopa freda és una gran font de vitamines i fibra.