Crema de carbassó
Ingredients per a 2 persones:
-
2 carbassons petits (400 g)
-
1 porro mitjà (100 g)
-
2 patates mitjanes (200 g)
-
2 formatgets molt cremosos (30 g)
-
4 cullerades soperes de crostonets de pa torrat (30 g, se’n pot comprar una bosseta)
-
Oli d’oliva
-
Sal
Temps d’elaboració
30 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
-
Renteu bé els carbassons i talleu-los a rodanxes.Talleu el porro per la meitat i trossegeu-lo. Peleu les patates i talleu-les a daus.
-
Poseu un got d’aigua (200 ml) a l’olla de pressió, afegiu-hi un xic de sal, els carbassons, el porro i les patates i un parell de cullerades d’oli d’oliva. Tanqueu l’olla, poseu-la a coure i, quan comenci a sortir el vapor, compteu 2 minuts.
-
Passat aquest temps, traieu l’olla del foc i no l’obriu fins que s’hagi refredat (10 minuts).
-
Afegiu a l’olla els dos formatgets i passeu-ho pel triturador.
-
Serviu la crema en un plat fondo i acompanyeu-la amb els crostonets de pa torrat.
Estris
Olla de pressió
Batedora
Ganivet
Taula de tallar
Idees
El brou de la cocció de les verdures es pot utilitzar per fer una sopa de pasta o cuinar altres plats, així n’aprofitareu tots els minerals i les vitamines.
Sabies que...
Les verdures són aliments rics en fibra i, per tant, molt beneficiosos per al cos.