Amanida tropical
Ingredients per a 2 persones:
- 1 enciam tipus Iceberg (200 g)
- 4 cullerades soperes de mill (100 g)
- 3 rodanxes de pinya en almívar (50 g)
- Mitja poma (50 g)
- 1 kiwi (80 g)
- 2 cullerades soperes d'oli d'oliva (20 g)
- 1 cullerada sopera de vinagre (10 g)
- Sal
Temps d’elaboració
20 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
- Poseu l’aigua a bullir amb una mica de sal.
- En una paella, poseu-hi el mill i torreu-lo. Quan estigui daurat afegiu-hi l’aigua bullint. Deixeu-ho coure fins que s’hagi begut aquesta aigua, heu de remenar de tant en tant perquè no s’enganxi. Reserveu-ho.
- Renteu l’enciam i el talleu a trossets.
- Peleu la poma i talleu-la a daus.
- Talleu les rodanxes de pinya a trossets.
- Peleu el kiwi i talleu-lo a trossets.
- Serviu en un plat l’enciam i li feu un forat al mig a on podeu posar-hi el mill i a sobre la fruita barrejada. Amaniu-ho al vostre gust amb l’oli, el vinagre i la sal.
Estris
Olla
Paella
Cullera de fusta
Ganivet
Taula de tallar
Idees
El mill és un cereal i el podeu utilitzar com a equivalent de l’arròs, el blat, la civada, la quinoa, entre d’altres.
Sabies que...
L’enciam Iceberg es troba fàcilment a qualsevol botiga però si voleu, podeu triar algun altre tipus d’enciam més gustós com el de roure, el negre o el trocadero.