Amanida de contrastos

Ingredients per a 2 persones:
-  
80 g d’espinacs frescos (6 grapats)
 -  
150 g de tomàquet (1 unitat gran)
 -  
100 g de pastanaga (2 unitats petites)
 -  
20 g de remolatxa en conserva (2 cullerades soperes)
 -  
60 g d’espàrrecs blancs (4-5 unitats)
 -  
30 g de raïm (8-10 unitats)
 -  
40 g de formatge de cabra (2 talls d’un dit de gruix)
 -  
40 g d’olives (8 unitats)
 -  
20 g d’oli d’oliva (2 cullerades soperes)
 -  
Sal
 

 Temps d’elaboració
10 min. 
Electrodomèstics
Elaboració
-  
Netegeu les verdures (espinacs i tomàquet) amb aigua abundant i deixeu-les escórrer completament.
 -  
Trossegeu el tomàquet a daus.
 -  
Peleu la pastanaga i talleu-la també a daus o làmines fines.
 -  
Traieu la remolatxa del pot de conserva i escorreu-la.
 -  
Barregeu els diferents ingredients en un bol.
 -  
Condimenteu-ho amb l’oli i la sal al vostre gust.
 -  
Poseu la barreja del bol en un plat o en una safata i, pel damunt, disposeu-hi els espàrrecs blancs, el raïm (sencer o tallat per la meitat sense pinyols), les olives i el formatge de cabra.
 
Estris

Escorredor

Ganivet

Taula de tallar

Bol
Idees
Podeu provar a passar el formatge per la paella. Quan comenci a enrossir-se i a fondre’s gireu-lo, retireu-lo i poseu-lo al damunt de l’amanida.
Sabies que...
La pastanaga destaca pel seu contingut en betacarotè, que és un precursor de la vitamina A i un important antioxidant. Són importants pel bon creixement i desenvolupament, pel manteniment del sistema immunitari i per la vista.
 
 