Amanida de contrastos

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 80 g d’espinacs frescos (6 grapats)

  • 150 g de tomàquet (1 unitat gran)

  • 100 g de pastanaga (2 unitats petites)

  • 20 g de remolatxa en conserva (2 cullerades soperes)

  • 60 g d’espàrrecs blancs (4-5 unitats)

  • 30 g de raïm (8-10 unitats)

  • 40 g de formatge de cabra (2 talls d’un dit de gruix)

  • 40 g d’olives (8 unitats)

  • 20 g d’oli d’oliva (2 cullerades soperes)

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
10 min.
10 min.

Electrodomèstics


Elaboració

  1. Netegeu les verdures (espinacs i tomàquet) amb aigua abundant i deixeu-les escórrer completament.

  2. Trossegeu el tomàquet a daus.

  3. Peleu la pastanaga i talleu-la també a daus o làmines fines.

  4. Traieu la remolatxa del pot de conserva i escorreu-la.

  5. Barregeu els diferents ingredients en un bol.

  6. Condimenteu-ho amb l’oli i la sal al vostre gust.

  7. Poseu la barreja del bol en un plat o en una safata i, pel damunt, disposeu-hi els espàrrecs blancs, el raïm (sencer o tallat per la meitat sense pinyols), les olives i el formatge de cabra.

Estris

Escorredor

Escorredor

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Bol

Bol

Idees

Podeu provar a passar el formatge per la paella. Quan comenci a enrossir-se i a fondre’s gireu-lo, retireu-lo i poseu-lo al damunt de l’amanida.

Sabies que...

La pastanaga destaca pel seu contingut en betacarotè, que és un precursor de la vitamina A i un important antioxidant. Són importants pel bon creixement i desenvolupament, pel manteniment del sistema immunitari i per la vista.