Amanida de brots tendres amb tonyina

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • Brots tendres (barreja de canonges, ruca, brots d’espinacs, brots d’enciam vermell...)
  • 10-12 tomàquets cherry
  • 1 ceba tendra
  • 1 llauna de ventresca de tonyina en oli d’oliva (75 grams aprox.)

Per a la salsa vinagreta:

  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 cullerada petita de vinagre de Mòdena
  • 2 cullerades petites de mostassa antiga
  • Sal

Temps d’elaboració
10 min.
10 min.

Electrodomèstics


Elaboració

  1. Renteu bé els tomàquets i els brots tendres.
  2. Talleu els tomàquets per la meitat i la ceba tendra a la juliana. Poseu els brots, els tomàquets i la ceba tendra en un bol. Aboqueu-hi la tonyina.
  3. Per amanir-ho, feu una vinagreta amb 2 cullerades petites de mostassa, 2 cullerades d’oli d’oliva, una cullerada petita de vinagre de Mòdena i sal. Poseu-ho tot en un bol i removeu enèrgicament amb una cullereta fins a aconseguir una vinagreta emulsionada.
  4. Incorporeu la vinagreta a l’amanida, torneu a barrejar i emplateu.

Estris

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Cullera petita

Cullera petita

Bol

Bol

Idees

Doneu-hi un toc cruixent afegint pipes de carabassa o fruita seca al vostre gust.

Sabies que...

Les verdures de fulla verda, com els espinacs i l’enciam, són el grup d’aliments amb una major quantitat d’àcid fòlic (vitamina B9), necessari per a la producció de glòbuls vermells de la sang i així prevenir l’anèmia.