Vichyssoise de poma
Ingredients per a 2 persones:
-
2 pomes
-
2 porros
-
300 ml de llet, preferiblement semidesnatada
-
450 ml d’aigua
-
4 cullerades d’oli d’oliva
-
Sal
-
Pebre blanc
-
Nou moscada
Temps d’elaboració
25 min.
Electrodomèstics
-
Fogons -
Nevera
Elaboració
-
Traieu l’arrel i la part verda dels porros i talleu la part restant a rodanxes fines.
-
Renteu les pomes, peleu-les, traieu-ne els cors i talleu-les a trossos petits.
-
En una olla, poseu una mica d’oli i quan estigui calent afegiu-hi les rodanxes de porro i aneu remenant fins que estiguin toves i una mica daurades.
-
A continuació afegiu-hi l’aigua, les pomes i deixeu-ho coure 15 minuts. Aneu remenant. Passat aquest temps traieu-ho del foc.
-
Poseu tots aquests ingredients en un bol per triturar i afegiu-hi la llet, dues cullerades d’oli, un polsim de sal, de pebre blanc i de nou moscada. Tritureu-ho amb la batedora fins que no hi quedin grumolls. Si cal, rectifiqueu la textura afegint aigua o llet.
-
Poseu-ho a la nevera durant una hora com a mínim.
-
Serviu-la en un bol decorada amb uns daus de poma i un rajolí d’oli.
Estris
Olla
Batedora
Recipient per triturar
Taula de tallar
Ganivet
Cullera
Bol
Buidador de pomes
Amb la col·laboració de:
Idees
Podeu acompanyar la vichyssoise amb uns bocins de formatge tendre o daus de pernil serrà.
Sabies que...
La vichyssoise de poma és una crema molt digestiva i té propietats diürètiques.