Risotto de pollastre i bròquil

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 2 tasses de cafè d’arròs

  • 200 g de bròquil

  • 1 pit de pollastre desossat

  • ½ ceba

  • ½ litre de brou de pollastre

  • 2 cullerades de formatge parmesà ratllat

  • 2 cullerades d’oli d’oliva

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
35 min.
35 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. En una olla, poseu a bullir aigua amb una mica de sal.

  2. Agafeu el bròquil, traieu-li el tronc i talleu les flors a trossos petits. Afegiu-les a l’aigua i deixeu-les coure durant uns 10 minuts aproximadament fins que estiguin toves. Amb una escumadora traieu el bròquil i reserveu-lo.

  3. Mentre bull, talleu la ceba i el pollastre a daus.

  4. Poseu una paella gran al foc amb una mica d’oli i coeu el pollastre amb una mica de sal fins que s’enrosseixi. Traieu-lo i reserveu-lo.

  5. En un cassó o olla petita, on farem el risotto, poseu una mica d’oli i fregiu la ceba durant 5 minuts. Passat aquest temps afegiu-hi el brou de pollastre. Quan bulli, tireu-hi l’arròs. Deixeu-lo coure durant 14 minuts, remenant i vigilant que el brou no es consumeixi. Vigileu que l’arròs quedi cremós, sense excés ni falta de brou.

  6. Afegiu a l’arròs cuit el pollastre, el formatge parmesà i el bròquil i remeneu. Deixeu-lo coure 1 minut més i serviu-lo.

Estris

Olla

Olla

Cassó

Cassó

Paella

Paella

Taula de tallar

Taula de tallar

Ganivet

Ganivet

Cullera

Cullera

Escorredor

Escorredor

Tassa de cafè

Tassa de cafè

Escumadora

Escumadora

Amb la col·laboració de:CETT

Idees

Les possibilitats de preparació del risotto són molt variades. Podeu fer servir qualsevol altra hortalissa, com ara carbassó, pebrot...

Sabies que...

Aquesta recepta es pot fer servir com a plat únic ja que conté un farinaci, l’arròs, que aporta energia; una hortalissa, el bròquil, que és font de vitamines, minerals i fibra; i proteïna, el pollastre, que té sobretot funció constructora.