Poseu-ho en pràctica!
- Respecteu l’horari dels àpats i no us en salteu cap: esmorzeu, preneu un refrigeri a mig matí, dineu, bereneu i sopeu. És millor menjar poc i sovint!
- Esmorzeu abans de sortir de casa. Recordeu que l'esmorzar és l'àpat que permet trencar amb el dejuni de la nit i que serveix per començar el dia amb energia. Combineu un farinaci, un lacti i una fruita. És convenient que a mig matí el completeu prenent un refrigeri (fruits secs, fruita...).
- Procureu que al dinar i al sopar estiguin representats tots els grups d’aliments: farinacis (cereals com arròs o pasta, patata,...), hortalisses (crues i cuites), proteics (carn, peix, ous, llegums) i fruita o lactis com a postres. Combineu els diferents aliments entre el dinar i el sopar.
- No us oblideu de berenar! Un entrepà o una fruita, fruita seca o un iogurt... per estudiar i fer esport al màxim.
- Controleu les quantitats de menjar que us serviu.
- Intenteu menjar els aliments propis de cada temporada i locals! Us resultaran més saborosos, econòmics i nutritius.
- Cuineu utilitzant les diferents tècniques de cocció: planxa, forn, papillota, vapor, microones, fregits, arrebossats, guisats...
- Beveu aigua com a beguda principal durant tot el dia i especialment si feu activitat física.