Suc de remolatxa, pastanaga i poma
Ingredients per a 2 persones:
- 1 remolatxa
- 1 pastanaga
- 1 poma
- ½ llimona
Temps d’elaboració
15 min.
Electrodomèstics
Elaboració
- Peleu i talleu a daus irregulars la remolatxa, la poma i la pastanaga.
- Tritureu bé els trossos amb la batedora.
- Espremeu la llimona i afegiu el suc al recipient per triturar.
- Barregeu-ho tot i serviu-ho en gots.
Estris
Cullera
Ganivet
Recipient per triturar
Taula de tallar
Espremedora
Batedora
Idees
Si la vostra batedora pot picar gels, podeu afegir-li uns glaçons perquè el suc sigui molt més refrescant.Sabies que...
Existeixen tres tipus de remolatxa, però totes tenen un alt contingut d’antioxidants i vitamina C.Torrada d'escalivada amb sardinetes
Ingredients per a 2 persones:
- 8 filets de sardinetes en oli d’oliva (en conserva)
- 4 llesques de pa de pagès
- Escalivada (1 pebrot vermell i 1 albergínia) podeu comprar-la cuita o coure-la al microones.
- 1 cullerada sopera d’ oli d’oliva
Temps d’elaboració
15 min.
Electrodomèstics
Elaboració
- Talleu les 4 llesques de pa i poseu-les en una torradora. Després, espereu que es torri pels dos costats.
- Amaniu les torrades amb un rajolí d’oli.
- Per fer l’escalivada:
- Renteu les verdures i talleu l’albergínia longitudinalment..
- Poseu el pebrot i l’albergínia en un recipient apte per microones amb dues cullerades d’aigua.
- Coeu en el microones durant 10 minuts a màxima potència (800 W).
- Un cop cuites les verdures deixeu-les refredar i peleu-les.
- Afegiu l’escalivada i les sardinetes a la torrada i emplateu Traieu els ous, refredeu-los, peleu-los i talleu-los ben petits.
Afegiu-los als ingredients anteriors.
Estris
Ganivet
Recipient apte per a microones
Torradora
Idees
Si us agrada el pa amb tomàquet, el podeu sucar abans d’afegir-hi l’escalivada. També podeu aromatitzar el plat amb una branca de farigola al damunt.Sabies que...
El verat és un peix blau, ric en àcids grassos omega-3. Aquests greixos són saludables i els hem d’incloure en la nostra dieta.Hummus d'alvocat
Ingredients per a 2 persones:
- 100 g de cigrons cuits
- ½ alvocat
- Suc de ½ llimona
- ½ gra d’all
- 2 pastanagues
- 1 branca d’api
- 3 cullerades d’oli d’oliva
- Sal i pebre
Temps d’elaboració
15 min.
Electrodomèstics
Elaboració
- Si s’utilitzen cigrons cuits en conserva, primer s’han d’escórrer i rentar.
- En un recipient per triturar, afegiu els cigrons i una cullerada d’oli d’oliva. Tritureu-ho amb la batedora fins que agafi una textura de puré.
- Afegiu un pessic de sal i pebre.
- Talleu l’alvocat a trossos i afegiu-lo al recipient.
- Afegiu una cullerada d’oli d’oliva i el suc d’una llimona exprimida. Tritureu-ho tot durant un minut.
- Si cal, rectifiqueu de sal.
- Serviu l’hummus en un bol amb una cullerada d’oli d’oliva per damunt.
- Talleu la pastanaga i l’api en forma de tires gruixudes i utilitzeu-les per agafar l’hummus.
Estris
Batedora
Ganivet
Taula de tallar
Recipient per triturar
Idees
Si us agrada més picant, podeu afegir-hi una mica de chile sec.Sabies que...
L’hummus és un aperitiu molt saludable pel seu alt contingut en fibra i proteïnes d’origen vegetal.Macedònia tropical
Ingredients per a 2 persones:
- 1 mango
- 1 rodanxa de pinya
- 1 tall de papaia
- 1 kiwi
Temps d’elaboració
10 min.
Electrodomèstics
Elaboració
- Netegeu bé les fruites i peleu-les.
- Talleu les fruites a talls petits.
- Poseu les fruites en un bol i barregeu-les. Si voleu endolcir-ho hi podeu afegir una mica de sucre o mel.
Estris
Ganivet
Taula de tallar
Bol
Idees
Si us agrada més una fruita que altra, podeu posar la del vostre gust sencera i un tall de les altres. També podeu afegir-hi unes fulles de menta a la barreja per aromatitzar-ho.Sabies que...
La papaia conté un enzim anomenat papaïna, que ajuda a digerir les proteïnes dels aliments.Albergínies farcides al forn
Ingredients per a 2 persones:
- 1 albergínia gran
- 2 tomàquets
- Formatge ratllat
- 125 g de carn picada de vedella
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- Orenga (opcional)
- Sal i pebre
Temps d’elaboració
1 hora
Electrodomèstics
-
Fogons -
Forn
Elaboració
- Escalfeu el forn a 180ºC. Talleu l’albergínia per la meitat, afegiu un pessic de sal i pebre i poseu-les al forn durant 30 minuts aproximadament.
- Peleu i talleu els tomàquets. Després, en una paella amb una mica d’oli d’oliva, afegiu els tomàquets i deixeu-los 5 minuts a foc lent.
- Afegiu la carn picada a la paella amb un pessic de sal i coeu-ho tot junt.
- Retireu les albergínies del forn.
- Amb l’ajuda d’una cullera, traieu la seva carn per a posar-la en un bol i reserveu la part externa de l’albergínia.
- Afegiu a la paella la carn de l’albergínia amb el tomàquet i la carn picada i deixeu-ho coure tot junt a foc lent durant 5 minuts.
- Un cop cuita la barreja, farciu la part externa de l’albergínia amb la barreja.
- Empolseu-les amb el formatge ratllat per sobre.
- Poseu l’albergínia farcida al forn i gratineu-la al gust.
Estris
Taula de tallar
Cullera
Ganivet
Paella
Bol