Patates amb tomàquet a la provençal

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 4 patates mitjanes
  • 2 tomàquets d’amanir
  • 2 cullerades d’oli d’oliva 1
  • 2 olives negres sense os
  • Herbes provençals
  • Sal

Temps d’elaboració
20 min.
20 min.

Electrodomèstics

  • Microones
    Microones

Elaboració

  1. Renteu bé les patates i poseu-les sense pelar en un recipient apte per al microones, amb una mica d’aigua al fons i tapades amb paper film.
  2. Coeu les patates durant 8-10 minuts a màxima potència. Comproveu-ne el punt de cocció amb un ganivet: si no s’hi clava amb facilitat, poseu-les al microones un minut més.
  3. Deixeu-les reposar tapades durant 5 minuts. Passat aquest temps, traieu-les del recipient i deixeu que es refredin.
  4. Peleu les patates i talleu-les a rodanxes.
  5. Talleu el tomàquet i les olives a rodanxes i afegiu-ho sobre les patates.
  6. Per amanir-ho, poseu-hi sal, herbes aromàtiques i oli.

Estris

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Paper film

Paper film

Recipient apte per a microones

Recipient apte per a microones

Idees

Si ho preferiu o us agrada més, també ho podeu amanir amb menta o fer una picada d’all i julivert.

Sabies que...

Cuinant les patates amb pell, es manté el seu alt contingut en potassi, que és un mineral amb propietats diürètiques.