Llenties a l'estil mallorquí
Ingredients per a 2 persones:
-
1 pot de llenties cuites (400 g)
-
8 talls fins de sobrassada (40 g)
-
1 ceba petita (80 g)
-
2 cullerades soperes d’oli oliva (20 g)
-
Sal
Temps d’elaboració
25 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
-
Peleu la ceba, renteu-la i talleu-la a trossos petits.
-
Escalfeu una paella amb una mica d’oli d’oliva i quan estigui calent afegiu-hi la ceba.
-
Remeneu per evitar que es cremi i aproximadament deixeu-la coure uns 5-10 minuts, a foc lent.
-
Afegiu-hi la sobrassada i remeneu per tal que es desfaci.
-
Passeu les llenties per una mica d’aigua i deixeu-les escórrer.
-
Afegiu-les a la paella amb la resta d’ingredients i aneu remenant fins que tot plegat s’escalfi.
-
Serviu-les en un bol i decoreu-les amb unes fulles de julivert per donar-li color.
Estris
Ganivet
Paella
Taula de tallar
Escorredor
Idees
Aquest plat el podeu completar amb alguna hortalissa com la pastanaga.
Sabies que...
Els llegums són una font de proteïna vegetal. A més, aporten hidrats de carboni, fibra, vitamines i sals minerals.