Lasanya vegetal

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 6 làmines de pasta precuita “fàcil” (70 g)

  • 2 porros mitjans (200 g)

  • 1 manat de bledes (100 g)

  • 4 pastanagues petites (200 g)

  • 8 espàrrecs verds (120 g)

  • 2 cullerades de postres de formatge de gratinar (10 g)

  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva (20 g)

  • Sal

Per la salsa: 

  • 1 got de llet (250 ml)

  • 2 cullerades de postres de mantega (15 g)

  • 1 cullerada sopera de farina (20 g)

  • Sal

  • Nou moscada

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
45 min.
45 min.

Electrodomèstics

  • Forn
    Forn
  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Renteu les verdures amb aigua abundant i talleu-les ben petites. Procureu tallar les bledes a làmines fines, els porros a rodanxes fines i la resta de les verdures a daus petits.

  2. Escalfeu una paella amb oli d’oliva i salteu les verdures uns 10 minuts. Saleu-les abans de retirar-les.

  3. Poseu les làmines de pasta en remull amb aigua tèbia uns 10 minuts. Quan estiguin estovades les podeu retirar i deixar-les escórrer.

  4. Enceneu el forn perquè es vagi escalfant mentre munteu la lasanya.

  5. Per muntar-la cal que poseu sobre una safata una làmina de pasta i la cobriu amb una capa generosa de verdura. Col·loqueu de nou una altra capa de pasta i tot seguit més verdura. En darrer lloc poseu-hi una altra làmina.

  6. Escampeu pel damunt la salsa beixamel i una mica de formatge per gratinar.

  7. Deixeu que es cogui al forn a 180º C uns 10 minuts, i 5 minuts més en la posició de gratinat.

Per la salsa: 

  1. Escalfeu la llet en un cassó.

  2. En un altre cassó heu de fondre la mantega a foc molt lent.

  3. Mentre es desfà la mantega afegiu-hi la farina i remeneu ins que es cogui una mica (veureu que la farina agafa una mica de color groc). Sobretot vigileu que no s’enrosseixi i que no es cremi.

  4. Afegiu la llet ben calenta a la barreja de mantega i farina. Insistiu que es barregi bé ins que tota la massa es desprengui de les parets del cassó.

  5. Si creieu que la salsa està prou cuita podeu acabar-la de remenar amb un triturador fora del foc durant uns minuts, ins que desapareguin tots els grumolls.

  6. Finalment escampeu un pessic de sal i de nou moscada ratllada sobre la salsa.

  7. Serviu en racions individuals.

Estris

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Paella

Paella

Safata

Safata

Cullera

Cullera

Batedora

Batedora

Idees

Per al farciment, podeu triar les verdures pròpies de cada temporada.

Sabies que...

Les verdures són aliments que ens aporten hidratació immediata pel seu contingut en aigua. Milloren el trànsit intestinal gràcies a la fibra; i aporten vitamines i minerals, necessaris per al bon funcionament del nostre organisme.