Estofat de mongetes amb calamars

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 200 g de calamars
  • 1 gra d’all
  • 10-12 tomàquets cherry
  • 280 g de mongetes cuites
  • 1 branca de julivert
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • Sal
  • Aigua

Temps d’elaboració
30 min.
30 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Piqueu el gra d’all.
  2. Talleu els tomàquets cherry per la meitat.
  3. En una cassola, poseu un rajolí d’oli i a continuació el gra d’all picat.
  4. Piqueu el julivert amb l’ajuda d’un morter.
  5. Quan s’hagi daurat l’all, afegiu a la cassola el calamars, les mongetes cuites, un pessic de sal i el julivert picat.
  6. Quan estigui tot ben enrossit, afegiu els tomàquets a la cassola i deixeu-ho coure una estona fins que els tomàquets hagin perdut l’aigua.
  7. Afegiu aigua a la cassola fins que ho cobreixi tot i deixeu-ho coure tot junt durant 15-20 minuts aproximadament.
  8. Barregeu-ho tot i ja ho podeu servir.

Estris

Ganivet

Ganivet

Cassola

Cassola

Taula de tallar

Taula de tallar

Morter

Morter

Idees

Si ho preferiu, podeu canviar les mongetes per cigrons o un altre llegum que us agradi. Queda un plat boníssim!

Sabies que...

El calamars té un altíssim contingut en proteïnes de bona qualitat, per la qual cosa és una molt bona font per obtenir-les.