Carxofes al microones
Ingredients per a 2 persones:
-
4 carxofes
-
3 cullerades d’oli d’oliva
-
1 cullerada de vinagre de Mòdena
-
Sal
-
Pebre negre
Temps d’elaboració
20 min.
Electrodomèstics
-
Microones
Elaboració
-
Talleu els troncs de les carxofes, col·loqueu-les de cap per avall i doneu-hi un cop fort contra la taula de treball perquè quedin una mica obertes i es puguin rentar, amanir i coure millor.
-
Renteu-les amb aigua de l’aixeta.
-
Prepareu la vinagreta en un bol petit barrejant 3 cullerades d’oli, 1 cullerada de vinagre, un pessic de sal i una mica de pebre negre. Remeneu enèrgicament.
-
Obriu les carxofes i afegiu-hi una mica de vinagreta.
-
Poseu-les en un recipient al microones durant 10 minuts a màxima potència.
-
Passat aquest temps, tasteu alguna fulla per comprovar si estan cuites, i si no és així, deixeu-les uns minuts més.
-
Un cop les carxofes estiguin cuites, emplateu-les i amaniu-les amb sal i oli per potenciar-ne el gust.
Estris
Recipient per a microones
Taula de tallar
Ganivet
Cullera
Bol petit
Amb la col·laboració de:
Idees
Les carxofes també es poden fer al forn i a la brasa però al microones són un menjar ràpid i molt saludable.
Sabies que...
La carxofa és una hortalissa amb propietats diürètiques que ajuda a eliminar toxines. També conté molta fibra, que facilita la digestió.