Carxofes al microones

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 4 carxofes

  • 3 cullerades d’oli d’oliva

  • 1 cullerada de vinagre de Mòdena

  • Sal

  • Pebre negre

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
20 min.
20 min.

Electrodomèstics

  • Microones
    Microones

Elaboració

  1. Talleu els troncs de les carxofes, col·loqueu-les de cap per avall i doneu-hi un cop fort contra la taula de treball perquè quedin una mica obertes i es puguin rentar, amanir i coure millor.

  2. Renteu-les amb aigua de l’aixeta.

  3. Prepareu la vinagreta en un bol petit barrejant 3 cullerades d’oli, 1 cullerada de vinagre, un pessic de sal i una mica de pebre negre. Remeneu enèrgicament.

  4. Obriu les carxofes i afegiu-hi una mica de vinagreta.

  5. Poseu-les en un recipient al microones durant 10 minuts a màxima potència.

  6. Passat aquest temps, tasteu alguna fulla per comprovar si estan cuites, i si no és així, deixeu-les uns minuts més.

  7. Un cop les carxofes estiguin cuites, emplateu-les i amaniu-les amb sal i oli per potenciar-ne el gust.

Estris

Recipient per a microones

Recipient per a microones

Taula de tallar

Taula de tallar

Ganivet

Ganivet

Cullera

Cullera

Bol petit

Bol petit

Amb la col·laboració de:CETT

Idees

Les carxofes també es poden fer al forn i a la brasa però al microones són un menjar ràpid i molt saludable.

Sabies que...

La carxofa és una hortalissa amb propietats diürètiques que ajuda a eliminar toxines. També conté molta fibra, que facilita la digestió.