Bròquil i patates amb beixamel
Ingredients per a 2 persones:
-
½ bròquil
-
2 patates
-
Sal
Per a la salsa beixamel:
-
300 ml de llet, preferiblement semidesnatada
-
2 cullerades de farina
-
Oli d’oliva
-
Sal
Temps d’elaboració
30 min.
Electrodomèstics
-
Fogons -
Forn
Elaboració
-
Renteu el bròquil i talleu-lo separant-ne les flors.
-
Peleu i renteu les patates i talleu-les a trossos.
-
Poseu a bullir una olla amb aigua i una mica de sal. Afegiu-hi les patates, i deixeu-les bullir uns 15 minuts. Quan faltin 8 minuts per a la cocció afegiu-hi el bròquil.
-
Mentre les hortalisses bullen prepareu la salsa beixamel:
-
Poseu un cassó al foc amb oli i dues cullerades de farina.
-
Quan estigui una mica torrada afegiu la llet i una mica de sal i remeneu enèrgicament per evitar que s’hi facin grumolls.
-
-
Poseu les patates i el bròquil cuits i escorreguts en un recipient apte per al forn, cobriu-ho amb la beixamel i poseu-ho a gratinar.
-
Quan estigui torrat al vostre gust ho podeu retirar i servir.
Estris
Olla
Cassó
Taula de tallar
Ganivet
Cullera
Escorredor
Recipient apte per forn
Amb la col·laboració de:
Idees
Si us agrada el formatge ratllat afegiu-ne quan poseu la safata a gratinar. Aquesta recepta la podeu preparar amb altres hortalisses com la coliflor.
Sabies que...
El bròquil és una hortalissa rica en vitamines A i C, potassi i àcid fòlic, que ajuda a reduir el cansament.