Amanida de llenties amb arròs
Ingredients per a 2 persones:
-
200 g de llenties cuites
-
25 g d’arròs
-
1 poma golden
-
Suc de mitja llimona
-
50 g de pernil serrà en encenalls
-
½ litre d’aigua
-
2 cullerades d’oli d’oliva
-
1 cullerada petita de vinagre de Mòdena
-
2 cullerades petites de mostassa a l’antiga
-
Sal
Temps d’elaboració
20 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
-
Renteu la poma, talleu-la a daus i aboqueu el suc de mitja llimona per sobre.
-
Renteu les llenties i escorreu-les.
-
En una olla, poseu a bullir l’aigua amb una mica de sal.
-
Afegiu-hi l’arròs i deixeu-lo coure 15 minuts. Coleu-lo i renteu-lo amb aigua freda.
-
En un bol, barregeu l’arròs, les llenties, els daus de poma i els encenalls de pernil.
-
Per amanir, feu una vinagreta amb 2 cullerades petites de mostassa, 2 cullerades d’oli d’oliva, una mica de vinagre i sal.
-
Incorporeu-la a l’amanida i torneu a barrejar.
-
Emplateu.
Estris
Olla
Escorredor
Taula de tallar
Ganivet
Cullera gran i petita
Bol gran
Bol petit
Motlle (opcional)
Amb la col·laboració de:
Idees
Aquest plat admet diferents ingredients en lloc de poma i pernil serrà, com per exemple pinya, talls de pernil dolç... En funció de la varietat d’arròs el temps de cocció pot variar. Per emplatar d’una manera diferent podeu utilitzar un motlle.
Sabies que...
Aquest plat és molt complet, ja que l’arròs aporta hidrats de carboni; les llenties, proteïnes d’origen vegetal; i la poma, vitamines i minerals.