Amanida de galets i verdures amb salsa rosa
Ingredients per a 2 persones:
-
100 g de pasta de galets
-
½ enciam iceberg
-
2 pastanagues
-
1 pebrot vermell petit
-
1 llauna petita de blat de moro
-
1 ou
-
4 barretes de surimi
-
4 cullerades petites de maionesa
-
1 cullerada petita de quètxup
-
Sal
Temps d’elaboració
20 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
-
Poseu a bullir aigua en una olla i afegiu-hi els galets perquè bullin durant uns 10-15 minuts amb una mica de sal.
-
Simultàniament, en un cassó, poseu aigua i els ous. Quan l’aigua arrenqui el bull, deixeu-los coure durant 10 minuts.
-
Mentre esperem les coccions anem preparant els altres ingredients:
-
Renteu les pastanagues, el pebrot i l’enciam (si no és envasat).
-
Peleu les pastanagues i talleu-les a rodanxes fines.
-
Talleu el pebrot a tires fines i després a quadrats.
-
Agafeu 4 o 5 fulles d’enciam talleu-les a tires i després a quadrats.
-
Talleu el surimi a rodanxes.
-
-
Per preparar la salsa rosa, barregeu en un recipient les 4 cullerades petites de maionesa i la cullerada petita de quètxup fins a aconseguir un color rosa homogeni.
-
Passats 10 minuts retireu l’ou, refredeu-lo amb aigua de l’aixeta, peleu-lo i talleu-lo a quarts.
-
Passats 15 minuts, retireu la pasta, escorreu-la i refredeu-la amb aigua de l’aixeta.
-
Barregeu en un bol gran tots els ingredients. Podeu afegir també la salsa o posar-la a part per servir al gust.
-
Serviu l’amanida en els plats i decoreu-la amb un parell de talls d’ou dur.
Estris
Olla
Cassó
Taula de tallar
Ganivet
Cullera gran i petita
Bol gran
Bol petit
Escorredor
Amb la col·laboració de:
Idees
Podeu utilitzar qualsevol varietat de pasta (llacets, espirals...) i d’enciam (llarg, roure...).
Sabies que...
Podeu utilitzar aquesta preparació com a plat únic, ja que la pasta aporta hidrats de carboni que donen l’energia necessària per a les tasques diàries; l’ou conté proteïnes amb una funció constructora, i l’enciam, les pastanagues, el blat de moro i el pebrot són rics en fibra, vitamines i minerals amb funció reguladora.