Amanida de galets i verdures amb salsa rosa

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 100 g de pasta de galets

  • ½ enciam iceberg

  • 2 pastanagues

  • 1 pebrot vermell petit

  • 1 llauna petita de blat de moro

  • 1 ou

  • 4 barretes de surimi

  • 4 cullerades petites de maionesa

  • 1 cullerada petita de quètxup

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
20 min.
20 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Poseu a bullir aigua en una olla i afegiu-hi els galets perquè bullin durant uns 10-15 minuts amb una mica de sal.

  2. Simultàniament, en un cassó, poseu aigua i els ous. Quan l’aigua arrenqui el bull, deixeu-los coure durant 10 minuts.

  3. Mentre esperem les coccions anem preparant els altres ingredients:

    • Renteu les pastanagues, el pebrot i l’enciam (si no és envasat).

    • Peleu les pastanagues i talleu-les a rodanxes fines.

    • Talleu el pebrot a tires fines i després a quadrats.

    • Agafeu 4 o 5 fulles d’enciam talleu-les a tires i després a quadrats.

    • Talleu el surimi a rodanxes.

  4. Per preparar la salsa rosa, barregeu en un recipient les 4 cullerades petites de maionesa i la cullerada petita de quètxup  fins a aconseguir un color rosa homogeni.

  5. Passats 10 minuts retireu l’ou, refredeu-lo amb aigua de l’aixeta, peleu-lo i talleu-lo a quarts.

  6. Passats 15 minuts, retireu la pasta, escorreu-la i refredeu-la amb aigua de l’aixeta.

  7. Barregeu en un bol gran tots els ingredients. Podeu afegir també la salsa o posar-la a part per servir al gust.

  8. Serviu l’amanida en els plats i decoreu-la amb un parell de talls d’ou dur.

Estris

Olla

Olla

Cassó

Cassó

Taula de tallar

Taula de tallar

Ganivet

Ganivet

Cullera gran i petita

Cullera gran i petita

Bol gran

Bol gran

Bol petit

Bol petit

Escorredor

Escorredor

Amb la col·laboració de:CETT

Idees

Podeu utilitzar qualsevol varietat de pasta (llacets, espirals...) i d’enciam (llarg, roure...).

Sabies que...

Podeu utilitzar aquesta preparació com a plat únic, ja que la pasta aporta hidrats de carboni que donen l’energia necessària per a les tasques diàries; l’ou conté proteïnes amb una funció constructora, i l’enciam, les pastanagues, el blat de moro i el pebrot són rics en fibra, vitamines i minerals amb funció reguladora.