Amanida de brots tendres amb tonyina
Ingredients per a 2 persones:
- Brots tendres (barreja de canonges, ruca, brots d’espinacs, brots d’enciam vermell...)
- 10-12 tomàquets cherry
- 1 ceba tendra
- 1 llauna de ventresca de tonyina en oli d’oliva (75 grams aprox.)
Per a la salsa vinagreta:
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- 1 cullerada petita de vinagre de Mòdena
- 2 cullerades petites de mostassa antiga
- Sal
Temps d’elaboració
10 min.
Electrodomèstics
Elaboració
- Renteu bé els tomàquets i els brots tendres.
- Talleu els tomàquets per la meitat i la ceba tendra a la juliana. Poseu els brots, els tomàquets i la ceba tendra en un bol. Aboqueu-hi la tonyina.
- Per amanir-ho, feu una vinagreta amb 2 cullerades petites de mostassa, 2 cullerades d’oli d’oliva, una cullerada petita de vinagre de Mòdena i sal. Poseu-ho tot en un bol i removeu enèrgicament amb una cullereta fins a aconseguir una vinagreta emulsionada.
- Incorporeu la vinagreta a l’amanida, torneu a barrejar i emplateu.
Estris
Ganivet
Taula de tallar
Cullera petita
Bol