Amanida d'arròs amb fruits del mar

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 140 g d’arròs cru (2 tasses de cafè plenes)

  • 100 g d’enciam (1/2 unitat tipus iceberg)

  • 150 g de tomàquet (1 unitat gran)

  • 80 g de tonyina conserva natural (1 llauna individual)

  • 40 g de barretes de cranc (4 barretes)

  • 20 g de nous (1 grapat)

  • 20 g de pipes de carbassa (1 grapat)

  • 20 g de panses (1 grapat)

  • 20 g d’oli d’oliva (2 cullerades soperes)

  • Vinagre

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
25 min.
25 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Poseu una olla amb aigua i un pessic de sal al foc.

  2. Quan bulli poseu-hi l’arròs i deixeu-lo coure durant 15-20 minuts aproximadament.

  3. Un cop cuit escorreu-lo i refredeu-lo amb aigua freda.

  4. Netegeu les hortalisses i talleu l’enciam a làmines fines i el tomàquet a daus petits.

  5. Obriu la llauna de tonyina en conserva i escorreu-la.

  6. Poseu l’enciam i el tomàquet a la base del plat. Al damunt poseu-hi l’arròs, la tonyina esmicolada amb les mans, les nous, les pipes de carbassa i les panses. Per acabar, amaniu-ho al vostre gust amb la sal, l’oli i el vinagre.

Estris

Olla

Olla

Escorredor

Escorredor

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Idees

Si us atreviu a tastar gustos nous podeu preparar una vinagreta de mel: barregeu dos cullerades soperes d'oli amb una cullerada petita de vinagre i una altra de mel. Ja veureu quin punt dolç doneu a l’amanida!

Sabies que...

La fruita seca és un aliment molt energètic, però alhora molt nutritiu. Conté greixos saludables, especialment omega-3, beneficiosos per a l'organisme. S’aconsella prendre’n un grapat cada dia.