Amanida d'arròs amb fruits del mar
Ingredients per a 2 persones:
-
140 g d’arròs cru (2 tasses de cafè plenes)
-
100 g d’enciam (1/2 unitat tipus iceberg)
-
150 g de tomàquet (1 unitat gran)
-
80 g de tonyina conserva natural (1 llauna individual)
-
40 g de barretes de cranc (4 barretes)
-
20 g de nous (1 grapat)
-
20 g de pipes de carbassa (1 grapat)
-
20 g de panses (1 grapat)
-
20 g d’oli d’oliva (2 cullerades soperes)
-
Vinagre
-
Sal
Temps d’elaboració
25 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
-
Poseu una olla amb aigua i un pessic de sal al foc.
-
Quan bulli poseu-hi l’arròs i deixeu-lo coure durant 15-20 minuts aproximadament.
-
Un cop cuit escorreu-lo i refredeu-lo amb aigua freda.
-
Netegeu les hortalisses i talleu l’enciam a làmines fines i el tomàquet a daus petits.
-
Obriu la llauna de tonyina en conserva i escorreu-la.
-
Poseu l’enciam i el tomàquet a la base del plat. Al damunt poseu-hi l’arròs, la tonyina esmicolada amb les mans, les nous, les pipes de carbassa i les panses. Per acabar, amaniu-ho al vostre gust amb la sal, l’oli i el vinagre.
Estris
Olla
Escorredor
Ganivet
Taula de tallar
Idees
Si us atreviu a tastar gustos nous podeu preparar una vinagreta de mel: barregeu dos cullerades soperes d'oli amb una cullerada petita de vinagre i una altra de mel. Ja veureu quin punt dolç doneu a l’amanida!
Sabies que...
La fruita seca és un aliment molt energètic, però alhora molt nutritiu. Conté greixos saludables, especialment omega-3, beneficiosos per a l'organisme. S’aconsella prendre’n un grapat cada dia.