Risotto de pollastre i bròquil

Ingredients per a 2 persones:
-  2 tasses de cafè d’arròs 
-  200 g de bròquil 
-  1 pit de pollastre desossat 
-  ½ ceba 
-  ½ litre de brou de pollastre 
-  2 cullerades de formatge parmesà ratllat 
-  2 cullerades d’oli d’oliva 
-  Sal 

 Temps d’elaboració
35 min. 
Electrodomèstics
-  
 Fogons
Elaboració
-  En una olla, poseu a bullir aigua amb una mica de sal. 
-  Agafeu el bròquil, traieu-li el tronc i talleu les flors a trossos petits. Afegiu-les a l’aigua i deixeu-les coure durant uns 10 minuts aproximadament fins que estiguin toves. Amb una escumadora traieu el bròquil i reserveu-lo. 
-  Mentre bull, talleu la ceba i el pollastre a daus. 
-  Poseu una paella gran al foc amb una mica d’oli i coeu el pollastre amb una mica de sal fins que s’enrosseixi. Traieu-lo i reserveu-lo. 
-  En un cassó o olla petita, on farem el risotto, poseu una mica d’oli i fregiu la ceba durant 5 minuts. Passat aquest temps afegiu-hi el brou de pollastre. Quan bulli, tireu-hi l’arròs. Deixeu-lo coure durant 14 minuts, remenant i vigilant que el brou no es consumeixi. Vigileu que l’arròs quedi cremós, sense excés ni falta de brou. 
-  Afegiu a l’arròs cuit el pollastre, el formatge parmesà i el bròquil i remeneu. Deixeu-lo coure 1 minut més i serviu-lo. 
Estris

Olla

Cassó

Paella

Taula de tallar

Ganivet

Cullera

Escorredor

Tassa de cafè

Escumadora
Amb la col·laboració de:
Idees
Les possibilitats de preparació del risotto són molt variades. Podeu fer servir qualsevol altra hortalissa, com ara carbassó, pebrot...
Sabies que...
Aquesta recepta es pot fer servir com a plat únic ja que conté un farinaci, l’arròs, que aporta energia; una hortalissa, el bròquil, que és font de vitamines, minerals i fibra; i proteïna, el pollastre, que té sobretot funció constructora.
 
  
 

