Suc de remolatxa, pastanaga i poma

Ingredients per a 2 persones:
- 1 remolatxa
 - 1 pastanaga
 - 1 poma
 - ½ llimona
 
 Temps d’elaboració
15 min. 
Electrodomèstics
Elaboració
- Peleu i talleu a daus irregulars la remolatxa, la poma i la pastanaga.
 - Tritureu bé els trossos amb la batedora.
 - Espremeu la llimona i afegiu el suc al recipient per triturar.
 - Barregeu-ho tot i serviu-ho en gots.
 
Estris

Cullera

Ganivet

Recipient per triturar

Taula de tallar

Espremedora

Batedora
Idees
Si la vostra batedora pot picar gels, podeu afegir-li uns glaçons perquè el suc sigui molt més refrescant.Sabies que...
Existeixen tres tipus de remolatxa, però totes tenen un alt contingut d’antioxidants i vitamina C.Torrada d'escalivada amb sardinetes

Ingredients per a 2 persones:
- 8 filets de sardinetes en oli d’oliva (en conserva)
 - 4 llesques de pa de pagès
 - Escalivada (1 pebrot vermell i 1 albergínia) podeu comprar-la cuita o coure-la al microones.
 - 1 cullerada sopera d’ oli d’oliva
 
 Temps d’elaboració
15 min. 
Electrodomèstics
Elaboració
- Talleu les 4 llesques de pa i poseu-les en una torradora. Després, espereu que es torri pels dos costats.
 - Amaniu les torrades amb un rajolí d’oli.
 - Per fer l’escalivada: 
- Renteu les verdures i talleu l’albergínia longitudinalment..
 - Poseu el pebrot i l’albergínia en un recipient apte per microones amb dues cullerades d’aigua.
 - Coeu en el microones durant 10 minuts a màxima potència (800 W).
 - Un cop cuites les verdures deixeu-les refredar i peleu-les.
 
 - Afegiu l’escalivada i les sardinetes a la torrada i emplateu Traieu els ous, refredeu-los, peleu-los i talleu-los ben petits.
Afegiu-los als ingredients anteriors. 
Estris

Ganivet

Recipient apte per a microones

Torradora
Idees
Si us agrada el pa amb tomàquet, el podeu sucar abans d’afegir-hi l’escalivada. També podeu aromatitzar el plat amb una branca de farigola al damunt.Sabies que...
El verat és un peix blau, ric en àcids grassos omega-3. Aquests greixos són saludables i els hem d’incloure en la nostra dieta.Hummus d'alvocat

Ingredients per a 2 persones:
- 100 g de cigrons cuits
 - ½ alvocat
 - Suc de ½ llimona
 - ½ gra d’all
 - 2 pastanagues
 - 1 branca d’api
 - 3 cullerades d’oli d’oliva
 - Sal i pebre
 
 Temps d’elaboració
15 min. 
Electrodomèstics
Elaboració
- Si s’utilitzen cigrons cuits en conserva, primer s’han d’escórrer i rentar.
 - En un recipient per triturar, afegiu els cigrons i una cullerada d’oli d’oliva. Tritureu-ho amb la batedora fins que agafi una textura de puré.
 - Afegiu un pessic de sal i pebre.
 - Talleu l’alvocat a trossos i afegiu-lo al recipient.
 - Afegiu una cullerada d’oli d’oliva i el suc d’una llimona exprimida. Tritureu-ho tot durant un minut.
 - Si cal, rectifiqueu de sal.
 - Serviu l’hummus en un bol amb una cullerada d’oli d’oliva per damunt.
 - Talleu la pastanaga i l’api en forma de tires gruixudes i utilitzeu-les per agafar l’hummus.
 
Estris

Batedora

Ganivet

Taula de tallar

Recipient per triturar
Idees
Si us agrada més picant, podeu afegir-hi una mica de chile sec.Sabies que...
L’hummus és un aperitiu molt saludable pel seu alt contingut en fibra i proteïnes d’origen vegetal.Macedònia tropical

Ingredients per a 2 persones:
- 1 mango
 - 1 rodanxa de pinya
 - 1 tall de papaia
 - 1 kiwi
 
 Temps d’elaboració
10 min. 
Electrodomèstics
Elaboració
- Netegeu bé les fruites i peleu-les.
 - Talleu les fruites a talls petits.
 - Poseu les fruites en un bol i barregeu-les. Si voleu endolcir-ho hi podeu afegir una mica de sucre o mel.
 
Estris

Ganivet

Taula de tallar

Bol
Idees
Si us agrada més una fruita que altra, podeu posar la del vostre gust sencera i un tall de les altres. També podeu afegir-hi unes fulles de menta a la barreja per aromatitzar-ho.Sabies que...
La papaia conté un enzim anomenat papaïna, que ajuda a digerir les proteïnes dels aliments.Albergínies farcides al forn

Ingredients per a 2 persones:
- 1 albergínia gran
 - 2 tomàquets
 - Formatge ratllat
 - 125 g de carn picada de vedella
 - 2 cullerades d’oli d’oliva
 - Orenga (opcional)
 - Sal i pebre
 
 Temps d’elaboració
1 hora 
Electrodomèstics
-  
Fogons -  
Forn 
Elaboració
- Escalfeu el forn a 180ºC. Talleu l’albergínia per la meitat, afegiu un pessic de sal i pebre i poseu-les al forn durant 30 minuts aproximadament.
 - Peleu i talleu els tomàquets. Després, en una paella amb una mica d’oli d’oliva, afegiu els tomàquets i deixeu-los 5 minuts a foc lent.
 - Afegiu la carn picada a la paella amb un pessic de sal i coeu-ho tot junt.
 - Retireu les albergínies del forn.
 - Amb l’ajuda d’una cullera, traieu la seva carn per a posar-la en un bol i reserveu la part externa de l’albergínia.
 - Afegiu a la paella la carn de l’albergínia amb el tomàquet i la carn picada i deixeu-ho coure tot junt a foc lent durant 5 minuts.
 - Un cop cuita la barreja, farciu la part externa de l’albergínia amb la barreja.
 - Empolseu-les amb el formatge ratllat per sobre.
 - Poseu l’albergínia farcida al forn i gratineu-la al gust.
 
Estris

Taula de tallar

Cullera

Ganivet

Paella

Bol
 
 



