Tomàquets farcits

Ingredients per a 2 persones:
-  1 tassa de cafè plena d’arròs (70 g) 
-  2 tomàquets grossos (300 g) 
-  1 pebrot vermell petit (70 g) 
-  1 ceba petita (50 g) 
-  1 cogombre petit (70 g) 
-  1/2 pot petit de germinats de soja (50 g) 
-  2 cullerades soperes d’oli d’oliva (20 g) 
-  Sal 

 Temps d’elaboració
30 min. 
Electrodomèstics
-  
 Fogons
Elaboració
-  Escalfeu aigua abundant en una olla. Quan estigui bullint afegiu-hi l’arròs, ha de bullir uns 17 minuts. Poseu-hi sal i un rajolinet d’oli. Remeneu l’arròs durant la cocció per evitar que s’enganxi. 
-  Renteu les verdures amb aigua fresca. 
-  Peleu la ceba i renteu amb aigua freda. 
-  Talleu a daus molt petits, i d’una mida similar, el pebrot, el cogombre i la ceba. 
-  Barregeu en un bol tots els ingredients: l’arròs i les verdures. Amaniu-ho amb oli i sal. 
-  Talleu la part alta del tomàquet en forma de barret i buideu-lo amb cura. Tot l’interior el guardarem per picar-lo i afegir-ho amb la resta de verdures. 
-  Deixeu sencers els brots de soja. 
-  Ompliu els tomàquets amb el farciment que heu preparat i poseu-los a la nevera per menjar-los freds. 
-  Serviu els tomàquets farcits en un plat i decoreu-los amb brots de germinats. 
Estris

Olla

Ganivet

Taula de tallar

Bol gran

Cullera
Idees
Podeu afegir-hi les verdures o els ingredients que preferiu o que tingueu a la nevera: gambetes, tonyina, ou dur, olives...
Sabies que...
El tomàquet és una hortalissa amb un elevat contingut d’aigua, un baix contingut calòric, i és rica en vitamina C i licopè, que tenen acció antioxidant.
 
  
 
