Llenties a l'estil mallorquí

Ingredients per a 2 persones:
-  1 pot de llenties cuites (400 g) 
-  8 talls fins de sobrassada (40 g) 
-  1 ceba petita (80 g) 
-  2 cullerades soperes d’oli oliva (20 g) 
-  Sal 

 Temps d’elaboració
25 min. 
Electrodomèstics
-  
 Fogons
Elaboració
-  Peleu la ceba, renteu-la i talleu-la a trossos petits. 
-  Escalfeu una paella amb una mica d’oli d’oliva i quan estigui calent afegiu-hi la ceba. 
-  Remeneu per evitar que es cremi i aproximadament deixeu-la coure uns 5-10 minuts, a foc lent. 
-  Afegiu-hi la sobrassada i remeneu per tal que es desfaci. 
-  Passeu les llenties per una mica d’aigua i deixeu-les escórrer. 
-  Afegiu-les a la paella amb la resta d’ingredients i aneu remenant fins que tot plegat s’escalfi. 
-  Serviu-les en un bol i decoreu-les amb unes fulles de julivert per donar-li color. 
Estris

Ganivet

Paella

Taula de tallar

Escorredor
Idees
Aquest plat el podeu completar amb alguna hortalissa com la pastanaga.
Sabies que...
Els llegums són una font de proteïna vegetal. A més, aporten hidrats de carboni, fibra, vitamines i sals minerals.
 
  
 
