Tomàquets farcits
Ingredients per a 2 persones:
-
1 tassa de cafè plena d’arròs (70 g)
-
2 tomàquets grossos (300 g)
-
1 pebrot vermell petit (70 g)
-
1 ceba petita (50 g)
-
1 cogombre petit (70 g)
-
1/2 pot petit de germinats de soja (50 g)
-
2 cullerades soperes d’oli d’oliva (20 g)
-
Sal
Temps d’elaboració
30 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
-
Escalfeu aigua abundant en una olla. Quan estigui bullint afegiu-hi l’arròs, ha de bullir uns 17 minuts. Poseu-hi sal i un rajolinet d’oli. Remeneu l’arròs durant la cocció per evitar que s’enganxi.
-
Renteu les verdures amb aigua fresca.
-
Peleu la ceba i renteu amb aigua freda.
-
Talleu a daus molt petits, i d’una mida similar, el pebrot, el cogombre i la ceba.
-
Barregeu en un bol tots els ingredients: l’arròs i les verdures. Amaniu-ho amb oli i sal.
-
Talleu la part alta del tomàquet en forma de barret i buideu-lo amb cura. Tot l’interior el guardarem per picar-lo i afegir-ho amb la resta de verdures.
-
Deixeu sencers els brots de soja.
-
Ompliu els tomàquets amb el farciment que heu preparat i poseu-los a la nevera per menjar-los freds.
-
Serviu els tomàquets farcits en un plat i decoreu-los amb brots de germinats.
Estris
Olla
Ganivet
Taula de tallar
Bol gran
Cullera
Idees
Podeu afegir-hi les verdures o els ingredients que preferiu o que tingueu a la nevera: gambetes, tonyina, ou dur, olives...
Sabies que...
El tomàquet és una hortalissa amb un elevat contingut d’aigua, un baix contingut calòric, i és rica en vitamina C i licopè, que tenen acció antioxidant.