Timbal de verduretes i patates

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 300 g de mongetes tendres (si són congelades, 1/3 d’una bossa de quilo)

  • 2 patates mitjanes (200 g)

  • 1 porro (80 g)

  • 3 cullerades soperes d’oli d’oliva

  • 1 gra d’all pelat

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
30 min.
30 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Treieu les fulles verdes del porro i renteu-lo amb aigua freda i talleu-lo en quatre trossos.

  2. Renteu les mongetes i talleu-les. Renteu també les dues patates sense treure’ls la pell.

  3. En una olla amb aigua freda i una mica de sal, poseu l’all, les mongetes, el porro i les patates.

  4. Poseu l’olla a bullir a foc viu uns 20 minuts. Escorreu els ingredients un cop siguin cuits.

  5. Peleu les patates i talleu-les a làmines gruixudes.

  6. Agafeu un plat i munteu el timbal en aquest ordre: una capa de patates, una de porro i una de mongetes tendres, i així successivament fins que tingueu dues capes de cada ingredient intercalades. Amaniu el timbal amb un rajolí d’oli d’oliva verge.

Estris

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Escorredor

Escorredor

Olla

Olla

Idees

Si feu servir un motlle rodó sense fons per construir el timbal, la presentació us quedarà perfecta.

Sabies que...

Altres maneres de cuinar les hortalisses són al vapor i bullides al dente. Aquests tipus de cocció mantenen millor les vitamines.