Tapes variades
Ingredients per a 2 persones:
Per als canelons de pernil cuit:
-
4 talls de pernil cuit (75 g)
-
2 mitges unitats de pera en almívar (60 g)
-
1 grapat de nous (30 g)
-
2 grapats d’enciam (30 g)
Per als musclos al vapor:
-
10 musclos (150 g)
-
2 pastanagues
-
1 ceba petita
Per als triangles de pinya amb pernil ibèric:
-
1/4 de pinya natural (150 g)
-
4 talls de pernil salat (75 g)
Per als calamarsons i gambetes saltades:
-
1 llauna de calamarsons (185 g)
-
100 g de gambetes congelades
-
All
-
Julivert
Per a les torrades amb bull i pels daus de fuet:
-
2-3 tomàquets
-
8 llesques de quart de quilo de pa (160 g)
-
4 anxoves petites (50 g)
-
6 talls de fuet (50 g)
-
4 talls de bull (50 g)
-
3 cullerades soperes d’oli oliva (30 g)
-
Sal
Temps d’elaboració
30 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
-
Per preparar els triangles de pinya amb pernil salat només cal enrotllar la pinya amb un trosset de pernil i punxar-ho amb un escuradents.
-
Seguiu amb el muntatge dels canelons col·locant l’enciam net i tallat a tires molt fines, juntament amb les nous i els trossos petits de pera en almívar sobre el tall de pernil cuit. Amb tots els ingredients disposats, només cal que ho enrotlleu.
-
Poseu els musclos en una olla a vapor i que coguin uns 10 minuts. Escorreu els musclos i poseu-los en una safata oberts amb la picada de ceba i pastanaga per sobre.
-
En una paella amb oli ben calent fregiu les gambetes amb una mica d’all i julivert uns 2 minuts. Quan estiguin sofregides poseu-les en gotets petits tipus “xupito” amb el suc de l’oli de cocció per tal que tinguin més sabor.
-
Heu d’escórrer la llauna de calamarsons. Poseu-los en un platet.
-
En l’últim moment haureu de muntar les torrades. Torreu el pa tallat a làmines d’un dit de gruix durant 2 o 3 minuts. Suqueu el pa amb tomàquet i amaniu-lo amb oli d’oliva i sal. Poseu els talls de bull i de fuet en algunes torrades, i en la resta poseu-hi les anxoves una mica escorregudes.
-
Serviu primer les tapes calentes per evitar que es refredin.
Estris
Ganivet
Taula de tallar
Escuradents
Paella
Olla
Cullera
Torradora
Idees
Podeu fer tapes aprofitant els aliments que tingueu a la nevera i al rebost.
Sabies que...
El musclo és ric en omega 3, proteïnes i vitamines, i és una gran font de minerals.