Seitons arrebossats
Ingredients per a 2 persones:
-
12 seitons
-
Farina
-
Oli d’oliva
-
Sal
Temps d’elaboració
20 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
-
Netegeu els seitons: traieu-los el cap i els budells i amb l’ajut d’un rajolí d’aigua aneu separant la carn de l’espina fins a treure-la tota. Col·loqueu-los en un plat amb paper de cuina per absorbir l’aigua.
-
Poseu la farina en un plat. Saleu i enfarineu els seitons per tots dos costats.
-
Poseu la paella al foc amb oli abundant. Quan estigui ben calent, fregiu els seitons pels dos costats en petites quantitats.
-
Traieu els seitons de la paella i aneu-los posant en un plat sobre paper de cuina per absorbir l’excedent d’oli. Després ja els podeu emplatar.
Estris
Paella
Plats
Paper de cuina
Escumadora
Amb la col·laboració de:
Idees
El seitó és un peix blau ric en àcids grassos omega-3, beneficiosos per a la salut, ja que contribueixen a reduir els nivells de colesterol.
Sabies que...
Podeu guarnir el plat amb uns tomàquets cherry i canonges. Animeu-vos a anar a la peixateria i tastar aquesta recepta amb altres peixos: sardina o sonsos. Si són petits els podeu fer i menjar sencers sense treure l’espina.