Ous farcits
Ingredients per a 2 persones:
-
2 ous
-
1 llauna de tonyina
-
Maionesa
-
Pebrots escalivats
-
Canonges i ruca
Temps d’elaboració
20 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
-
En un cassó, poseu aigua i els ous. Deixeu-los coure durant 10 minuts a partir que l’aigua arrenqui el bull. Retireu-los, refredeu-los sota l’aigua de l’aixeta i traieu-ne la closca.
-
Talleu-los per la meitat i separeu la clara del rovell.
-
En un bol barregeu els rovells dels ous amb la maionesa i la tonyina escorreguda.
-
Farciu les clares d’ou amb la barreja anterior.
-
Talleu el pebrot en tires fines.
-
En un plat feu una base de canonges i ruca, poseu al damunt els ous farcits i decoreu-los amb les tires de pebrot escalivat.
Estris
Cassó
Bol
Taula de tallar
Escorredor
Ganivet
Cullera gran i cullera petita
Forquilla
Amb la col·laboració de:
Idees
Com a base del plat podeu fer servir, en comptes de canonges i ruca, qualsevol altre tipus d’enciam. També podeu decorar els ous ratllant per sobre un rovell d’ou, amb una oliva...
Sabies que...
L’ou és un aliment molt complet. La clara és rica en proteïna i el rovell ens aporta greixos, vitamines i minerals.