Mongetes tendres amb ou escumat
Ingredients per a 2 persones:
-
200 g mongeta tendra
-
2 ous
-
1 tomàquet
-
½ ceba
-
Oli d’oliva
-
Sal
-
Orenga
Temps d’elaboració
30 min.
Electrodomèstics
-
Fogons -
Microones
Elaboració
-
Renteu les mongetes. Traieu-ne les puntes i talleu-les a trossos.
-
En una olla, poseu a bullir aigua amb una mica de sal.
-
Afegiu-hi les mongetes i deixeu-les coure 15 minuts.
-
Mentre la verdura bull, prepareu la salsa de tomàquet:
-
Renteu el tomàquet, peleu la ceba i talleu-ho tot a trossos petits. Poseu-ho en el recipient apte per a microones i tapeu-ho amb ilm.
-
Poseu-ho al microones, durant 8 minuts, a màxima potència.
-
Un cop cuit poseu-ho en un pot i afegiu-hi oli d’oliva, sal i una mica d’orenga. Tritureu-ho amb la batedora.
-
-
Passats els 15 minuts apagueu el foc, escorreu les mongetes i reserveu-les.
-
Per fer els ous escumats: poseu un cassó al foc amb aigua i una mica de sal. Quan bulli abaixeu el foc i tireu-hi l’ou sense closca amb cura que no es trenqui el rovell.
-
Retireu l’ou del foc amb una escumadora quan la clara estigui cuita i el rovell encara sigui líquid.
-
Poseu la mongeta tendra en un plat, afegiu-hi una mica de salsa de tomàquet i l’ou escumat, al damunt del qual haureu fet un tall perquè el rovell s’escampi per sobre la mongeta i el tomàquet.
Estris
Recipient apte per a microones
Olla
Cassó
Taula de tallar
Ganivet
Cullera
Batedora
Recipient per triturar
Escumadora
Film apte per a microones
Amb la col·laboració de:
Idees
Podeu preparar el mateix plat però amb ous durs o ferrats.
Sabies que...
La mongeta tendra és un aliment amb un baix contingut calòric, rica en fibra i vitamina C.