Mongetes tendres amb ou escumat

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 200 g mongeta tendra

  • 2 ous

  • 1 tomàquet

  • ½ ceba

  • Oli d’oliva

  • Sal

  • Orenga

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
30 min.
30 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons
  • Microones
    Microones

Elaboració

  1. Renteu les mongetes. Traieu-ne les puntes i talleu-les a trossos.

  2. En una olla, poseu a bullir aigua amb una mica de sal.

  3. Afegiu-hi les mongetes i deixeu-les coure 15 minuts.

  4. Mentre la verdura bull, prepareu la salsa de tomàquet:

    • Renteu el tomàquet, peleu la ceba i talleu-ho tot a trossos petits. Poseu-ho en el recipient apte per a microones i tapeu-ho amb ilm.

    • Poseu-ho al microones, durant 8 minuts, a màxima potència.

    • Un cop cuit poseu-ho en un pot i afegiu-hi oli d’oliva, sal i una mica d’orenga. Tritureu-ho amb la batedora.

  5. Passats els 15 minuts apagueu el foc, escorreu les mongetes i reserveu-les.

  6. Per fer els ous escumats: poseu un cassó al foc amb aigua i una mica de sal. Quan bulli abaixeu el foc i tireu-hi l’ou sense closca amb cura que no es trenqui el rovell.

  7. Retireu l’ou del foc amb una escumadora quan la clara estigui cuita i el rovell encara sigui líquid.

  8. Poseu la mongeta tendra en un plat, afegiu-hi una mica de salsa de tomàquet i l’ou escumat, al damunt del qual haureu fet un tall perquè el rovell s’escampi per sobre la mongeta i el tomàquet.

Estris

Recipient apte per a microones

Recipient apte per a microones

Olla

Olla

Cassó

Cassó

Taula de tallar

Taula de tallar

Ganivet

Ganivet

Cullera

Cullera

Batedora

Batedora

Recipient per triturar

Recipient per triturar

Escumadora

Escumadora

Film apte per a microones

Film apte per a microones

Amb la col·laboració de:CETT

Idees

Podeu preparar el mateix plat però amb ous durs o ferrats.

Sabies que...

La mongeta tendra és un aliment amb un baix contingut calòric, rica en fibra i vitamina C.