Llom cruixent amb xampinyons

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 300 g de llom (6 talls prims)

  • 60 g d’ou (1 ou)

  • 50 g de pa ratllat

  • 150 g de xampinyons laminats (1/2 safata)

  • 40 g d’oli d’oliva (4 cullerades soperes)

  • 1 gra d’all

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
15 min.
15 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. En un plat fondo bateu l’ou i poseu-hi un pessic de sal.

  2. Passeu primer el llom per l’ou batut i després pel pa ratllat. Reserveu-lo en un plat.

  3. Piqueu l’all amb el morter.

  4. Poseu els xampinyons en una paella amb una cullerada d’oli. Deixeu-ho coure durant  5 minuts a foc viu. Just abans de retirar-los del foc afegiu-hi l’all picat i la sal.

  5. Escalfeu la resta d’oli en una paella. Quan estigui ben calent fregiu el llom fins que s’enrosseixi. Retireu-lo i deixeu-lo un moment sobre paper absorbent perquè escorri l’oli.

  6. Poseu els talls de llom a cada plat i acompanyeu-lo amb els xampinyons. Serviu-lo calent.

Estris

Forquilla

Forquilla

Morter

Morter

Plat fondo

Plat fondo

Paella

Paella

Pinces

Pinces

Idees

Podeu substituir els xampinyons per altres bolets segons la temporada.

Sabies que...

El llom de porc és una carn blanca baixa en greix i rica en ferro, proteïnes d’alt valor biològic i vitamines del grup B.